• Portraits.gr

    Η Vacheron Constantin εμπνέεται από τα αερόστατα και δημιουργεί αριστουργήματα


    Συνήθως στο μυαλό μας υπολογίζουμε την ιστορία της αεροπορίας με την εφεύρεση του αεροπλάνου και μετά. Όμως ήδη πριν από την εφεύρεση των αδελφών Ράιτ, υπάρχει ένα προηγούμενο κεφάλαιο στα ταξίδια του ανθρώπου στους αιθέρες, το οποίο γράφτηκε στην προ-επαναστατική Γαλλία. Ακόμα και σήμερα, μια πρόποση με σαμπάνια για τους επιβάτες είναι μία αρκετά διαδεδομένη, παραδοσιακά γαλλική συνήθεια που έμεινε από τα ταξίδια με αερόστατο.

    Την ιστορία αυτή των αερόστατων τιμά η Vacheron Constantin με μία σειρά πέντε ρολογιών σε περιορισμένη έκδοση, τα οποία απεικονίζουν το καθένα από ένα πραγματικό γεγονός από την ιστορία των ταξιδιών με αερόστατα. Συγκεκριμένα, απεικονίζουν πτήσεις στο Παρίσι το 1783, στο Παρίσι το 1784, στις Βερσαλλίες το 1783, στο Μπορντό το 1784 και στο Μπανιόλ το 1785.

    Και τα πέντε ρολόγια διακοσμούνται στο καντράν τους από χειροποίητα, τρισδιάστατα αερόστατα με σμάλτο plique-a-jour, παρόμοιο με το cloisonné, αλλά εξαιρετικά δύσκολο να κατακτήσει κανείς την τέχνη του. Γύρω από τα αερόστατα βλέπουμε τέσσερα πλαίσια στα οποία προβάλλονται οι ώρες, τα λεπτά, η ημέρα και η ημερομηνία.

    Τα ίδια τα μπαλόνια είναι πανέμορφα, με εντυπωσιακές λεπτομέρειες, και για να σχεδιαστεί το καθένα χρειάστηκαν τρεις εβδομάδες σκληρής, προσεκτικής δουλειάς.

    Η κάσα των ρολογιών είναι διαμέτρου 40 χιλιοστών, ενώ ο μηχανισμός τους είναι ο ίδιος που γνωρίζουμε καλά από προηγούμενες ενσαρκώσεις της σειράς Metiers d’Art. Η καλίμπρα 2460 G4 / 1 φαίνεται να είναι κατασκευασμένη ειδικά για τον τύπο συλλογής, με συχνότητα 28.800 vph (4 Hz), και διαθέτει αυτόματο κούρδισμα και 40ωρο απόθεμα ενέργειας. Αυτή η καλίμπρα είναι ελάχιστα υψηλότερη από 6 χιλιοστά, με αποτέλεσμα ένα συνολικό ρολόι πάχους μόλις κάτω από 13 χιλιοστά.

    Σε όλες τις περιπτώσεις, οι κάσες και των πέντε ρολογιών είναι κατασκευασμένες από λευκό χρυσό και έχουν διάμετρο 40 χιλιοστών.

    Αξίζει να αναγνωρίσουμε στην Vacheron Constantin για το γεγονός ότι έχει αφιερώσει απίστευτους πόρους και ικανότητες σε ένα ολόκληρο τμήμα που ειδικεύεται στην κατασκευή τέτοιων περίτεχνων ρολογιών, που είναι πραγματικά έργα τέχνης.

    Το καθένα από τα πέντε ρολόγια Métiers d’Art Les Aérostiers βγαίνει σε πέντε κομμάτια και κοστίζει 135.000 δολάρια.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Το ρολόι που θα σας κάνει να δείτε με άλλο μάτι την Tudor

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αυτό είναι το Longines Avigation Watch Type A-7 USA Limited Edition

    MH ΧΑΣΕΤΕ: Η καινοτομία που φέρνει το Superocean Héritage II Chronograph 44 Outerknown της Breitling



    ΣΧΟΛΙΑ