• Portraits.gr

    Η Richard Mille εκπλήσσει με τη σειρά Bonbon


    Η νέα συλλογή Bonbon της Richard Mille περιλαμβάνει δύο «οικογένειες», τα Γλυκά (Sweets, τέσσερα ρολόγια) και τα Φρούτα (Fruits, έξι ρολόγια). Σήμερα θα δούμε το RM 16-01 Fraise από τη σειρά των Φρούτων και το 07-03 Marshmallow από τη σειρά των Γλυκών.

    Η σειρά χαρακτηρίζεται γενικά από έντονα παστέλ χρώματα. Το RM 07 έχει ροζ και λευκή κεραμική κάσα με αυτόματη καλίμπρα CRMA2 και το καντράν του είναι κατασκευασμένο από τιτάνιο βαθμού 5 και κόκκινο χρυσό, με φόντο ένα παστέλ ζαχαρωτό. Από την άλλη, το RM 16-01 είναι unisex με κάσα από Carbon TPT με πολύχρωμο velcro λουρί, ενώ στο καντράν βλέπουμε γλειφιτζούρια, γλυκά και φέτες εσπεριδοειδών.

    Σίγουρα βλέποντας κανείς αυτά τα ρολόγια, ειδικά σε μία έκθεση ωρολογοποιίας όπως το σαλόνι της Γενεύης και στις γνωστές εξαψήφιες τιμές της εταιρείας, αναρωτιέται κανείς αν πρόκειται για κάποιο αστείο, και δεν είναι τυχαίο ότι τα ρολόγια της Richard Mille είναι από τα πιο πολυσυζητημένα του φετινού σαλονιού, όχι πάντα με θετικές αναφορές. Μία εξήγηση που θα μπορούσαμε να δώσουμε είναι ότι η εταιρεία γνωρίζει πως πολλοί άνθρωποι που συλλέγουν και αγαπούν τα ρολόγια αντιμετωπίζουν την ωρολογοποιία ως κάτι πολύ μεγαλύτερο από μία απλή πολυτέλεια, βλέπουν τα ρολόγια ως ένα προϊόν που ενσωματώνει τον πολιτισμό και την ιστορία. Και εδώ η Richard Mille δημιουργεί μία ολόκληρη σειρά γύρω από την έννοια του «γλυκού», δηλαδή μίας γρήγορης, γλυκιάς απόλαυσης που δεν προσποιείται ότι είναι μακροχρόνια. Η εταιρεία ξέρει πως τα προϊόντα της είναι μία πολυτέλεια για λίγους, μια ένοχη ευχαρίστηση, με τη μορφή μίας διασκεδαστικής ανάπαυλας.

    Πάντως, θα πρέπει να σημειώσουμε ότι η εταιρεία σχεδιάζει να λανσάρει κι άλλα ρολόγια μέσα στο 2019, και άρα θα πρέπει να περιμένουμε και νέες δημιουργίες της Richard Mille τους επόμενους μήνες.

    Τα βασικά

    Μάρκα: Richard Mille
    Μοντέλα: RM 07-03 Marshmallow και RM 16-03 Fraise
    Διαστάσεις κάσας: Marshmallow: 45,32 x 32,30 x 11,93 mm Fraise: 50,20 mm x 38,00 mm x 9,88mm
    Υλικό κάσας: Marshmallow: Μοβ-ροζ κεραμικό TZP σε συνδυασμό με λευκό κεραμικό ΑΤΖ – Fraise: Το μπροστινό μέρος είναι κατασκευασμένο από Carbon TPT, το πίσω μέρος από κόκκινο χαλαζία TPT
    Καντράν: Marshmallow: Τιτάνιο βαθμού 5 και κόκκινο χρυσό – Fraise: Τιτάνιο βαθμού 5 με γκρι Titalyt. Κάθε γλυκό είναι χρωματισμένο με ακρυλική μπογιά και σκαλισμένο στο χέρι.
    Φωτισμός: Marshmallow: Όχι – Fraise: Όχι
    Αντοχή στο νερό: Marshmallow: 50 μέτρα – Fraise: 30 μέτρα

    Ο μηχανισμός

    Καλίμπρα: Marshmallow: CRMA2 Fraise: RM 16-01
    Λειτουργίες: Marshmallow: Ώρες, λεπτά – Fraise: Ώρες, λεπτά, ημερομηνία
    Διάμετρος: Marshmallow: 29,90 x 22,00 mm Fraise: 30,25 mm x 28,45 mm
    Πάχος: Marshmallow: 4,92 mm Fraise: 4,44 mm
    Απόθεμα ενέργειας: Marshmallow: Περίπου 50 ώρες – Fraise: Περίπου 55 ώρες
    Κούρδισμα: Marshmallow: Αυτόματο – Fraise: Αυτόματο
    Συχνότητα: Marshmallow: 28.800 vph Fraise: 28.800vph

    Τιμή και διαθεσιμότητα

    Τιμή: Marshmallow: 153.000 δολάρια – Fraise: 132.500 δολάρια
    Limited Edition: 30 κομμάτια από το καθένα.



    ΣΧΟΛΙΑ