• Portraits.gr

    Αυτό είναι το μοναδικά λεπτό Octo Finissimo Skeleton Power Reserve


    Δικαίως τα τελευταία χρόνια η Bulgari έχει γίνει διάσημη για τα πολύ λεπτά ρολόγια της που σπάνε το ένα ρεκόρ μετά το άλλο, όπως τα Octo Finissimo Tourbillon και Octo Finissimo Minute Repeater Carbon. Και ειδικά η συλλογή Octo είναι μία από τις πλέον πολυσυζητημένες στη σύγχρονη ωρολογοποιία – και να σκεφτεί κανείς ότι λανσαρίστηκε μόλις το 2012, πριν από έξι χρόνια.

    Η καλίμπρα Finissimo BVL 128 λανσαρίστηκε το 2014 και μπορεί να μην έσπασε κάποιο ρεκόρ, αλλά παραμένει ένας πολύ λεπτός μηχανισμός, στα 2,35 χιλιοστά. Έχει επίσης απόθεμα ενέργειας 65 ωρών, σχεδόν διπλάσιο από της καλίμπρας 849. Ακόμα, στο πίσω μέρος του μηχανισμού υπάρχει ένδειξη του αποθέματος ενέργειας, ενώ μεταξύ της 7ης και της 8ης ώρας βρίσκεται ένας μικρός δευτερολεπτοδείκτης.

    Η καλίμπρα BVL 128SK, που χρησιμοποιείται στο Octo Finissimo Skeleton Power Reserve, διατηρεί τα βασικά χαρακτηριστικά της BVL 128, αλλά με την ένδειξη αποθέματος ενέργειας στην πλευρά του καντράν. Στις φωτογραφίες βλέπετε το ρολόι με κάσα από τιτάνιο, με πολύ κοντινές αποχρώσεις του μπλε σε δείκτες, δευτερολεπτοδείκτη και ένδειξη αποθέματος ενέργειας, ενώ αντίστοιχοι χρωματικοί τόνοι επικρατούν και στο μπλε κροκοδειλέ λουρί και την αγκράφα από τιτάνιο.

    Σε γενικές γραμμές, η αχίλλειος πτέρνα των ρολογιών-”σκελετών” είναι η ευκολία ανάγνωσης, και το Octo Finissimo Skeleton Power Reserve δεν ξεφεύγει από τον κανόνα. Ειδικά αν οι συνθήκες φωτισμού δεν είναι ιδανικές, μπορεί να δυσκολευτεί κανείς να δει την ώρα. Κι όμως, είναι πολύ ευχάριστο και άνετο να το φοράς. Αισθάνεσαι την παρουσία ενός μοναδικά λεπτού αντικειμένου, που παράλληλα όμως είναι “καθαρό” και σύγχρονο.

    Το Octo Finissimo Skeleton Power Reserve είναι διαθέσιμο στα καταστήματα της Bulgari στην τιμή των 22.500 δολαρίων – ακριβό, όμως με τα χρήματα αυτά αποκτά κανείς ένα ιδιαίτερα ενδιαφέρον ρολόι με διακριτική παρουσία και μία σειρά αισθητικών και τεχνικών χαρακτηριστικών που δε βρίσκεις εύκολα αλλού. Το μικρό του βάρος, η λεπτή του γραμμή και η ευελιξία του το καθιστούν ένα πολύ απολαυστικό ρολόι, και ακόμα κι αν σε κάποιον δεν αρέσει αυτό το στυλ ρολογιού, αξίζει να του ρίξει μια ματιά. Τα ρολόγια της σειράς Octo Finissimo είναι τόσο ενδιαφέροντα ως προς τα τεχνικά και εμφανισιακά τους χαρακτηριστικά, που πρέπει να τα δει κανείς, ακόμα κι αν δεν είναι του τύπου του.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Η κρίση άλλαξε ακόμη και τη διατροφή των Ελλήνων: Ποια τρόφιμα «έκοψαν»

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πώς το κίνημα κατά της γούνας έπεισε τα μεγάλα brands. Gucci, Μichael Kors και Burberry ακολουθούν το ρεύμα

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ:   Folli Follie: Οι πρώτες αγωγές από τους επενδυτές με αιχμές για την καθυστέρηση αποκάλυψης του σκανδάλου



    ΣΧΟΛΙΑ