ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Προβάδισμα 16,6 ποσοστιαίων μονάδων διατηρεί η Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ στην τελευταία δημοσκόπηση της Marc, για λογαριασμό της εφημερίδας Πρώτο Θέμα, η οποία κυκλοφορεί την Μεγάλη Παρασκευή.
Ειδικότερα, σύμφωνα με την αναγωγή επί των εγκύρων, η Νέα Δημοκρατία προηγείται με 39,3% έναντι 22,7% του ΣΥΡΙΖΑ.
Χωρίς την αναγωγή επί των εγκύρων, η διαφορά είναι στις 15,4 ποσοστιαίες μονάδες, με τη ΝΔ να συγκεντρώνει ποσοστό 36,4%, έναντι 21% του ΣΥΡΙΖΑ. Ακολουθούν με 6,8% το ΚΙΝΑΛ, 5,4% το ΚΚΕ, 4,3% η Ελληνική Λύση και 2,9% το ΜέΡΑ25.
Αντίστοιχα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης προηγείται στην ερώτηση για τον πιο κατάλληλο για πρωθυπουργό με 51,3% έναντι 22% του Αλέξη Τσίπρα.
Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, η αξιωματική αντιπολίτευση φαίνεται πως «πληρώνει» τις επιλογές, της αφού το 77,3% κρίνει αρνητικά την έως τώρα τακτική της, την ώρα που το 53,4% των πολιτών κρίνει θετικά το έργο της κυβέρνησης.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Καιρός: Βροχές και αφρικανική σκόνη μετά το Πάσχα – Πού θα είναι πιο έντονα τα φαινόμενα
- Κ. Κυριακόπουλος (Olonea): «Δεν αναζητούμε ευκαιριακές πωλήσεις, χτίζουμε ελληνική καινοτομία με διεθνή σφραγίδα»
- AXIA–Alpha Finance για Optima Bank: Ισχυρή ανάπτυξη, αλλά η αποτίμηση «κόβει ταχύτητα»
- Dorothy Project: Το ιταλικό μετάξι στη στρατόσφαιρα και η ανάγκη του ανθρώπου για κάτι ανώτερο
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.