ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Σταθερά διψήφιο προβάδισμα 13,2 ποσοστιαίων μονάδων διατηρεί η ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα με την τελευταία δημοσκόπηση της Alco η οποία παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του OPEN.
Ειδικότερα, σύμφωνα με την πρόθεση ψήφου επί των εγκύρων, η ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 37,2% έναντι 24% του ΣΥΡΙΖΑ, 6,8% του Κινήματος Αλλαγής, 5,2% του ΚΚΕ, 4% της Ελληνικής Λύσης και 2,9% του ΜέΡΑ25, με την αδιευκρίνιστη ψήφο να είναι στο 14%.


Παράλληλα, το 41% των πολιτών εμπιστεύεται περισσότερο ως πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη, έναντι 23% που εμπιστεύεται τον Αλέξη Τσίπρα και 32% που δηλώνει κανέναν από τους δύο.

Το 53% των ερωτηθέντων δηλώνει πως δεν είναι ικανοποιημένο με τα μέτρα της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της πανδημίας ενώ το 40% δηλώνει ικανοποιημένο. Αντίθετα, το 67% των ερωτηθέντων δηλώνει ικανοποιημένο με την κυβέρνηση για τον σχεδιασμό και την υλοποίηση της επιχείρησης εμβολιασμού, ενώ το 25% δηλώνει μη ικανοποιημένο.


Το 38% των ερωτηθέντων δηλώνει πως η οικονομία μπορεί να επανέλθει στην ανάπτυξη με μια κυβέρνηση ΝΔ με πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ενώ το 21% με μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ με πρωθυπουργό τον Αλέξη Τσίπρα. Το 33% δηλώνει απαισιόδοξο, πως με καμία από τις δύο επιλογές δεν μπορεί να επανέλθει σε ανάπτυξη η οικονομία.

Σε ερωτήματα που έχουν σχέση με ζητήματα της επικαιρότητας, το 54% των ερωτηθέντων θεωρούν πως το νομοσχέδιο για τα εργασιακά περιέχει δυσμενείς ρυθμίσεις για τους εργαζόμενους ενώ το 25% ευνοϊκές. Αναφορικά με τα ζητήματα ασφάλειας και τα φαινόμενα εγκληματικότητας το 33% δηλώνει πως δεν αισθάνεται καθόλου ασφάλεια, ενώ το 34% δηλώνει πως αισθάνεται λίγο ασφαλές. Το 24% δηλώνει πως αισθάνεται αρκετά ασφαλές ενώ το 7% πολύ.
Το 52% συμφωνεί με την καθιέρωση ελάχιστης βάσης εισαγωγής ανά πανεπιστήμιο, ενώ το 27% διαφωνεί και το 21% δεν απαντά. Το 49% δηλώνει πως συμφωνεί με την εξίσου συνεπιμέλεια των παιδιών σε περίπτωση διαζυγίου των γονιών ενώ το 30% διαφωνεί και το 21% δεν απαντά.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Chanel: Ένα καλάθι σουπερμάρκετ με την υπογραφή του Karl Lagerfeld έσπασε κάθε ρεκόρ σε δημοπρασία
- Η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία κατάσχεσε πάνω από 2,2 εκατ. μέτρα λαθραίου υφάσματος από την Κίνα στο πλαίσιο έρευνας για τελωνειακή απάτη
- Ποιος είναι ο μεγαλύτερος κίνδυνος που απειλεί τις αγορές το 2026
- Το ράλι της ΤΙΤΑΝ, τι θα γίνει σε Metlen και Intralot, τι θα κάνει τώρα η Βρεττού, νέος πρόεδρος στην Εθνική Ασφαλιστική, νέο deal για Δελαπόρτα, τα dinners Χούρι και Χατζηιωάννου, και γιατί το matsuhisa θα γίνει…Προκοπούπολη