• Δημοσκοπήσεις

    Δημοσκόπηση Alco: Στις 13,2 ποσοστιαίες μονάδες το προβάδισμα της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ – Τι λένε οι πολίτες για συνεπιμέλεια, εργασιακά και ασφάλεια

    • NewsRoom
    μητσοτάκης τσιπρας


    Σταθερά διψήφιο προβάδισμα 13,2 ποσοστιαίων μονάδων διατηρεί η ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα με την τελευταία δημοσκόπηση της Alco η οποία παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του OPEN.

    Ειδικότερα, σύμφωνα με την πρόθεση ψήφου επί των εγκύρων, η ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 37,2% έναντι 24% του ΣΥΡΙΖΑ, 6,8% του Κινήματος Αλλαγής, 5,2% του ΚΚΕ, 4% της Ελληνικής Λύσης και 2,9% του ΜέΡΑ25, με την αδιευκρίνιστη ψήφο να είναι στο 14%.

    Παράλληλα,  το 41% των πολιτών εμπιστεύεται περισσότερο ως πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη, έναντι 23% που εμπιστεύεται τον Αλέξη Τσίπρα και 32% που δηλώνει κανέναν από τους δύο.

    Το 53% των ερωτηθέντων δηλώνει πως δεν είναι ικανοποιημένο με τα μέτρα της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της πανδημίας ενώ το 40% δηλώνει ικανοποιημένο. Αντίθετα, το 67% των ερωτηθέντων δηλώνει ικανοποιημένο με την κυβέρνηση για τον σχεδιασμό και την υλοποίηση της επιχείρησης εμβολιασμού, ενώ το 25% δηλώνει μη ικανοποιημένο.

    Το 38% των ερωτηθέντων δηλώνει πως η οικονομία μπορεί να επανέλθει στην ανάπτυξη με μια κυβέρνηση ΝΔ με πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ενώ το 21% με μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ με πρωθυπουργό τον Αλέξη Τσίπρα. Το 33% δηλώνει απαισιόδοξο, πως με καμία από τις δύο επιλογές δεν μπορεί να επανέλθει σε ανάπτυξη η οικονομία.

    Σε ερωτήματα που έχουν σχέση με ζητήματα της επικαιρότητας, το 54% των ερωτηθέντων θεωρούν πως το νομοσχέδιο για τα εργασιακά περιέχει δυσμενείς ρυθμίσεις για τους εργαζόμενους ενώ το 25% ευνοϊκές. Αναφορικά με τα ζητήματα ασφάλειας και τα φαινόμενα εγκληματικότητας το 33% δηλώνει πως δεν αισθάνεται καθόλου ασφάλεια, ενώ το 34% δηλώνει πως αισθάνεται λίγο ασφαλές. Το 24% δηλώνει πως αισθάνεται αρκετά ασφαλές ενώ το 7% πολύ.

    Το 52% συμφωνεί με την καθιέρωση ελάχιστης βάσης εισαγωγής ανά πανεπιστήμιο, ενώ το 27% διαφωνεί και το 21% δεν απαντά. Το 49% δηλώνει πως συμφωνεί με την εξίσου συνεπιμέλεια των παιδιών σε περίπτωση διαζυγίου των γονιών ενώ το 30% διαφωνεί και το 21% δεν απαντά.



    ΣΧΟΛΙΑ