Το 78ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών (13-24 Μαΐου 2025) έστρωσε από χθες το εμβληματικό κόκκινο χαλί του, για να ‘φιλοξενήσει’ καθ’ όλη τη διάρκεια της δωδεκαήμερης γιορτής, όλα τα μεγάλα ονόματα της 7ης Τέχνης που φέτος και πάλι δίνουν δυναμικό παρών στην Κρουαζέτ.

Ταινίες που βραβεύθηκαν τα προηγούμενα χρόνια με τον Χρυσό Φοίνικα, τιμήθηκαν στη διάρκεια της χρονιάς με Όσκαρ, Bafta, και άλλα σημαντικά βραβεία ενώ συγχρόνως οι παράλληλες εκδηλώσεις συγκεντρώνουν το ενδιαφέρον των φίλων του σινεμά αλλα και των party goers, που ετοιμάζονται να διασκεδάσουν μέχρι τελικής πτώσεως αφού τα δεκάδες πάρτυ που γίνονται κάθε μέρα αρχίζουν από το απόγευμα για να τελειώσουν τα ξημερώματα.

1

Ήδη από χθες, πρώτη μέρα, στην τελετή έναρξης, ο Λεονάρντο ντι Κάπριο ‘τίμησε’ τον έντονα συγκινημένο μέντορά του Ρόμπερτ ντε Νίρο με τον τιμητικό Χρυσό Φοίνικα για το σύνολο της κινηματογραφικής του καριέρας, ενώ ο σκηνοθέτης και ηθοποιός Κουέντιν Ταραντίνο, κήρυξε την έναρξη του Φεστιβάλ με μια στεντόρεια κραυγή και μια θεατρική φιγούρα αντάξια της υποκριτικής του τέχνης.

Εμφανώς συγκινημένος ο Robert de Niro παραλαμβάνει τον Τιμητικό Χρυσό Φοίνικα
Εμφανώς συγκινημένος ο Robert de Niro παραλαμβάνει τον Τιμητικό Χρυσό Φοίνικα
Ο Quentin Tarantino με τη σύζυγο του
Ο Quentin Tarantino με τη σύζυγο του

 

Η πανέμορφη Bella Hadid
Η πανέμορφη Bella Hadid

Η Γαλλίδα ηθοποιός Ζυλιέτ Μπινός που είναι φέτος Πρόεδρος της Κριτικής Επιτροπής κατέφθασε στο Κόκκινο Χαλί μαζί με τα άλλα μέλη της Επιτροπής, τη Χάλλυ Μπέρρυ, την ινδή κινηματογραφίστρια Παγιάλ Καπαντια, την Ιταλίδα ηθοποιό Αλμπα Ρορβαχερ, την Γαλλο-μαροκινή δημοσιογράφο και συγγραφέα Λέιλα Σλιμάνι, τον Κονγκολέζο κινηματογραφιστή Ντιεουντο Χαμάντι, τον Νοτιοκορεάτη σκηνοθέτη και σεναριογράφο Χόγκ Σαγκ-Σού, τον μεξικάνο κινηματογραφιστή Κάρλος Ρεϋγάδας και τον Αμερικανό ηθοποιό Τζέρεμυ Στρόνγκ.

Η Κριτική Επιτροπή του Κινηματογραφικού Φεστιβάλ των Καννών
Η Κριτική Επιτροπή του Κινηματογραφικού Φεστιβάλ των Καννών

 

Η σύντροφος του πρώην Προέδρου της Γαλλίας Francois Hollande, η Γαλλίδα ηθοποιός Julie Gayet
Η σύντροφος του πρώην Προέδρου της Γαλλίας Francois Hollande, η Γαλλίδα ηθοποιός Julie Gayet

Εκτός συναγωνισμού η πρώτη ταινία που προβλήθηκε χθες στο Palais des Festivals της Γαλλίδας σκηνοθέτιδας Αμελι Μπονέν ‘Partir un Jour’ που καταχειροκροτήθηκε από τους θεατές ενώ η συνέχεια της βραδιάς δόθηκε με το καθιερωμένο δείπνο από τον Πρόεδρο του Φεστιβάλ.

Το δείπνο δόθηκε φέτος, στο Νάμμος των Καννών που είχε στολισθεί με τα χρώματα του Φεστιβάλ για να φιλοξενήσει τους επίσημους καλεσμένους.

Όμως η παρέλαση στο Κόκκινο Χαλί ήταν εντυπωσιακή αφού γέμισε λάμψη, δημιουργίες Υψηλής Ραπτικής παρ ’όλους τους περιορισμούς στο dress code που αποφασίσθηκαν την τελευταία στιγμή από τους διοργανωτές, χωρίς διαφάνειες, χωρίς τουαλέτες με ουρά, περισσότερες σεμνές εμφανίσεις ενώ για τους κυρίους επιβάλλεται μαύρο η μπλε κοστούμι με παπιγιόν η μαύρη γραβάτα και αποκλείονται τα sneakers.

Βασίλισσα του Κόκκινου Χαλιού ήταν η πανέμορφη Bella Hadid, νέα πρέσβειρα της Chopard που είναι ο επίσημος χορηγός του Φεστιβάλ και κατασκευαστής του Χρυσού Φοίνικα, με μια μαύρη τουαλέτα Υβ Σαίν Λωράν, η Χάϊντι Κλούμ με δημιουργία Ελί Σάαμπ σε χρώμα ροζ, η Αλεσσάντρα Αμπρόζιο με μια εντυπωσιακή σμαραγδί τουαλέτα του Ζουχάιρ Μουράντ, η Ιρίνα Σάϊκ με μια ασπρόμαυρη δημιουργία Αρμάνι, η Ζυλιετ Μπινός με μια τουαλέτα Ντιόρ σε ένα baby pink απαλό χρώμα, η Εύα Λονγκόρια που συνοδευόταν από τον Κάρλος Σάϊντς Τζούνιορ, και πολλές άλλες.

Η Bella Hadid στο Κόκκινο Χαλί
Η Bella Hadid στο Κόκκινο Χαλί
Photo by Mike Marsland/WireImage)
Η Bella Hadid
Η Bella Hadid
Η Alessandra Ambrosio στο Κόκκινο Χαλί
Η Alessandra Ambrosio στο Κόκκινο Χαλί

 

 

Ο Carlos Sainz Junior με την Eva Longoria και την Heidi Klumm
Ο Carlos Sainz Junior με την Eva Longoria και την Heidi Klumm

Διαβάστε επίσης:

Η Mariah Carey επιλέγει Celia Kritharioti για την παγκόσμια περιοδεία της “The Celebration of Mimi”!

Ποιες κυρίες πήγαν στο ladies lunch της ΕΛΠΙΔΑΣ, Build a Bridge στην Κηφισιά, ο Κώστας Βαρώτσος στην ΕΣΗΕΑ

Διπλά γενέθλια για τον Σπύρο Καπράλο και την κόρη του Δανάη