ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Η αμερικανική-βρετανική ταινία πολιτικού θρίλερ «Conclave» του Γερμανού σκηνοθέτη Έντβαρντ Μπέργκερ κέρδισε το βραβείο καλύτερης ταινίας στα βρετανικά βραβεία BAFTA που απονεμήθηκαν στην τελετή στο Royal Festival Hall του Λονδίνου, στην 78η απονομή των Βραβείων της Βρετανικής Ακαδημίας Κινηματογράφου.
Στην κατηγορία αυτή καλύτερης ταινίας διαγωνίζονταν οι ταινίες «A Perfect Stranger», «Anora», «Emilia Perez» και «The Brutalist».
Τέσσερα βραβεία BAFTA απέσπασε η ταινία «The Brutalist».
Ο Αμερικανός σκηνοθέτης Μπρέιντι Κόρμπετ κέρδισε το βραβείο Σκηνοθεσίας για την ταινία ενώ ο ηθοποίος Έιντριεν Μπρόντι το βραβείο Α΄ Ανδρικού Ρόλου για το «The Brutalist», όπου υποδύεται έναν Ούγγρο μετανάστη αρχιτέκτονα, επιζώντα του Ολοκαυτώματος, που προσπαθεί να ξαναχτίσει τη ζωή του.
Το «The Brutalist» κέρδισε επίσης τα βραβεία καλύτερης πρωτότυπης μουσικής και φωτογραφίας.
Η ταινία «Emilia Perez» του Γάλλου σκηνοθέτη Ζακ Οντιάρ απέσπασε δύο βραβεία BAFTA, ένα καλύτερης μη αγγλόφωνης ταινίας, εν μέσω μιας διαμάχης για κάποια αμφιλεγόμενα tweets της πρωταγωνίστριας της ταινίας, της Κάρλα Σοφία Γκασκόν.
Η Ζόε Σαλντάνα κέρδισε το βραβείο Β’ γυναικείου ρόλου για την ερμηνεία της ως δικηγόρου σε αυτό το μιούζικαλ.
Η ταινία ήταν υποψήφια σε 11 κατηγορίες στη σημερινή 78η τελετή απονομής των Βραβείων της Βρετανικής Ακαδημίας Κινηματογράφου.
πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Διαβάστε επίσης
Μπάσκετ: Κυπελλούχος Ελλάδας ο Παναθηναϊκός, νίκησε στον τελικό-θρίλερ τον Ολυμπιακό
Τραγωδία στη Λάρισα: Γυναίκα εντοπίστηκε νεκρή στον ακάλυπτο πολυκατοικίας
Παρίσι: Ποιοι θα συμμετάσχουν στη συνάντηση της Δευτέρας για την Ουκρανία
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Τραμπ: Ψάχνει σε ποιον να ρίξει το φταίξιμο για την εκλογική πανωλεθρία – Φουντώνουν οι φήμες για καρατόμηση του Χέγκσεθ
- Ευρωαγορές: Ράλι σε υψηλά διμήνου μετά τη νίκη των Δημοκρατικών – Κέρδη άνω του 2% για DAX, FTSE MIB και IBEX 35
- Τσακ Σούμερ: Ο επικεφαλής των δημοκρατικών στη Γερουσία λέει ότι ο πόλεμος στο Ιράν «πρέπει να τελειώσει»
- ΕΕ: Οι ηγέτες της στοχεύουν σε συμφωνία για διορισμό του διαδόχου της Λαγκάρντ στην ΕΚΤ τον Δεκέμβριο
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.