• Πολιτισμός

    Όλος ο πολιτισμός στο DigitalCulture – Η νέα ψηφιακή πλατφόρμα του υπουργείου Πολιτισμού


    Μία ψηφιακή πλατφόρμα για τον πολιτισμό και όσα τον αφορούν, παρουσιάζει το υπουργείο Πολιτισμού, προκειμένου να συγκεντρώνει, να ενημερώνει και να συνδέει τους πολίτες με τα καθημερινά δρώμενα, που προσφέρονται δωρεάν, τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό.

    Στην νέα πλατφόρμα https://digitalculture.gov.gr θα αναρτώνται οι πολιτιστικές δραστηριότητες των υπηρεσιών του υπουργείου, των Εφορειών Αρχαιοτήτων, των Μουσείων και των εποπτευόμενων φορέων. Επίσης και σε συνεργασία, με τα ιδρύματα, τους οργανισμούς, τους φορείς, θα παρουσιάζονται ο προγραμματισμός και οι σημαντικές πολιτιστικές δράσεις τους.

    Πρόκειται για μια υπηρεσία, που η αναγκαιότητά της αναδείχθηκε μέσα από την πανδημία, όταν οι εποπτευόμενοι φορείς του ΥΠΠΟ και πολυάριθμοι πολιτιστικοί οργανισμοί, ανταποκρινόμενοι στην πρόσκληση του υπουργείου δημιούργησαν και πρόβαλλαν πολιτιστικές παραγωγές στο διαδίκτυο με ελεύθερη πρόσβαση.

    Όπως λέει η υπουργός Πολιτισμού κυρία Λίνα Μενδώνη «Η ευρύτατη παραγωγή ψηφιακού πολιτιστικού περιεχομένου ανέδειξε την ανάγκη δημιουργίας αυτής πλατφόρμας και της λειτουργίας της ακόμη και μετά την έξαρση της πανδημίας». Προσθέτοντας ότι ο σχεδιασμός του ΥΠΠΟΑ αποβλέπει στην τόνωση της αγοράς, στην ενίσχυση των συναφών επαγγελμάτων, στη δημιουργία ψηφιακού πολιτιστικού προϊόντος, το οποίο μπορεί να είναι άμεσα διαθέσιμο.

    Να σημειωθεί ότι η δημιουργία της πλατφόρμας, που έγινε δυνατή χάρις την συνεργασία και την τεχνική υποστήριξη του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, έχει θεματολογία που διακρίνεται σε επτά ενότητες: Μουσική, Θέατρο, Κινηματογράφο, Βιβλίο, Μουσεία, Αρχαιολογικοί χώροι και Εκπαιδευτικά Προγράμματα.

    Περιλαμβάνει και υλικό, το οποίο διατίθεται δωρεάν και σε ψηφιακή μορφή από το τεράστιο πολιτιστικό μας απόθεμα -μνημεία, μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους, εκδόσεις.

    Η ψηφιακή δεξαμενή του Πολιτισμού, είναι ανοιχτή σε όλους και, θα εμπλουτίζεται συνεχώς με νέο υλικό και με εκδηλώσεις για την άμεση και έγκυρη ενημέρωση του κοινού. Η νέα πλατφόρμα λειτουργεί παράλληλα με τον επίσημο ιστότοπο του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.



    ΣΧΟΛΙΑ