• Πολιτισμός

    Τα ιστορικά κτήρια της Αθήνας σε εφαρμογή για το κινητό: Κατεβάστε δωρεάν το app της MONUMENTA

    Κτήριο στην οδό Αγίας Λάβρας 64


    Τα κτήρια της Αθήνας στο κινητό μας! Χάρις σε ένα app της MONUMENTA, που προσφέρεται δωρεάν για περιηγήσεις και πληροφορίες για τα κτήρια της Αθήνας της περιόδου 1830-1940.

    Πρόκειται για κτήρια νεοκλασικά, εκλεκτικιστικά, μοντέρνα, κάθε χρήσης, με μικρές και μεγάλες ιστορίες, που γίνονται πλέον προσβάσιμα στους κατοίκους, τους επισκέπτες, τους περιπατητές της πόλης!

    «Κτήρια της Αθήνας» ονομάζεται αυτή η εφαρμογή, που είναι διαθέσιμη στο app store και στο google play και, χάρη σ΄αυτήν, ο χρήστης μπορεί ανά πάσα στιγμή να δει αν βρίσκεται κοντά σε κάποια από αυτά ή να αναζητήσει κάποιο κτήριο που τον ενδιαφέρει ή και να σημειώσει τα αγαπημένα του.

    Να σημειωθεί, ότι το app για κινητές συσκευές της MONUMENTA «Κτήρια της Αθήνας» έγινε με αποκλειστική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος στο πλαίσιο των προγραμμάτων «Καταγραφή, τεκμηρίωση και ανάδειξη κτηρίων του 19 ου και 20 ου αιώνα στην Αθήνα». Πρόκειται για ένα εξαιρετικό έργο της MONUMENTA, που είναι αστική μη κερδοσκοπική Εταιρεία, για την προστασία της φυσικής και αρχιτεκτονικής κληρονομιάς της Ελλάδας και της Κύπρου και τα αποτελέσματά της αποδεικνύουν ότι υπάρχουν πολλοί ακόμη θησαυροί σ΄αυτήν την πόλη, που μπορούμε να ανακαλύψουμε, αλλά και να διαφυλάξουμε.

    Η εφαρμογή περιλαμβάνει δύο επιπλέον λειτουργίες πιλοτικά:

    -Την λειτουργία «Μοιράσου μια πληροφορία», όπου, με βάση τις πληροφορίες του χρήστη, εμπλουτίζεται το δελτίο και η ιστορία ενός κτηρίου και
    -Την λειτουργία επίσκεψης (beta) «Προτεινόμενες διαδρομές», που επιτρέπει την αποθήκευση αγαπημένων διαδρομών με κτήρια της περιόδου 1830-1940.

    Σύντομα θα συμπεριληφθούν και οι προτάσεις διαδρομών της MONUMENTA.

    Οι πληροφορίες και οι φωτογραφίες των κτηρίων προέρχονται από την ψηφιακή βάση δεδομένων-ιστοσελίδα www.docathens.org. Στη βάση καταχωρήθηκαν 10.600 κτήρια, όσα δηλαδή διατηρούνται στις επτά δημοτικές κοινότητας της Αθήνας, τα οποία καταγράφηκαν και μεγάλο μέρος αυτών τεκμηριώθηκε την περίοδο 2013-2020 από τη MONUMENTA.

    Η ανάρτηση των κτηρίων στη βάση δεδομένων γίνεται σταδιακά. Πάνω από 2.000 κτήρια είναι έτσι διαθέσιμα, ενώ νέο υλικό και νέα κτήρια αναρτώνται κάθε εβδομάδα!

    H εφαρμογή υλοποιήθηκε από την εταιρία πληροφορικής HONEST PARNTERS.

    Οδηγίες χρήσης

    Κατεβάστε το app για συσκευές apple, δωρεάν εδώ.

    Κατεβάστε το app για συσκευές android, δωρεάν εδώ.

    Περισσότερες πληροφορίες:

    Στην ιστοσελίδα: https://docathens.org/gr/
    Στο ιστολόγιο: http://monumentakatagrafi.wordpress.com

    Στο fb group: Κάθε μέρα και ένα σπίτι: https://www.facebook.com/groups/628753367673339/about/



    ΣΧΟΛΙΑ