• Πολιτισμός

    Σάκης Ρουβάς: Με την Ελληνική Πρωτοβουλία την Ημέρα των Ερωτευμένων


    «Στις 14 Φεβρουαρίου μένουμε σπίτι και γιορτάζουμε μαζί την ημέρα των ερωτευμένων», προτείνει ο σούπερ σταρ Σάκης Ρουβάς. Η Ελληνική πρωτοβουλία (της ομογένειας) τον προσκάλεσε στο love concert, στη συναυλία αγάπης που διοργανώνει για τους αγαθούς σκοπούς του σωματείου Σύλλογος Όραμα Ελπίδας, Τράπεζα εθελοντών δοτών μυελού των οστών.

    Ποιος το ήξερε ότι ο Σάκης διαθέτει πλέον τη δική του μπάντα; Υπόσχεται πάντως ότι μαζί της θα περάσει κανείς μία «υπέροχη βραδιά γεμάτη ερώτα» μέσα σε ένα σκηνικό που «ετοιμάστηκε με πολλή αγάπη».

    Ως σκηνικό εννοεί το ίδιο του το σπίτι, όπου θα φιλοξενηθεί η ιδιότυπη αυτή ψηφιακή παράσταση Sakis at Home, The Love Concert. Την εικαστική επιμέλεια έχει πραγματοποιήσει η Εύα Νάθενα με τρόπο που «μεταφέρει» το θεατή στο πλευρό του αγαπημένου ερμηνευτή.

    Τα τραγούδια που έχει επιλέξει έχουν συνδεθεί με καρδιοχτύπια και ιδιαίτερες στιγμές. «Μπορεί ακόμα να κρατάμε… αποστάσεις, η μουσική όμως πάντα ενώνει», δηλώνουν οι διοργανωτές.

    Ο Σύλλογος Όραμα Ελπίδας, Τράπεζα εθελοντών δοτών μυελού των οστών δημιουργήθηκε το 2012 από τη Μαριάννα Βαρδινογιάννη και το Σωματείο Ελπίδα για τους ανθρώπους που πάσχουν από λευχαιμία και άλλα αιματολογικά νοσήματα.

    Όταν κάποιος ασθενής χρειαστεί μεταμόσχευση αιμοποιητικών κυττάρων/μυελού των οστών ενεργοποιείται αναζήτηση για συμβατό δότη, αρχικά στο οικογενειακό περιβάλλον (αδελφό, αδελφή). Με δεδομένο ότι μόνο οι τρεις από τους δέκα ασθενείς θα βρουν συμβατό συγγενή δότη, για το 70% των ασθενών η αναζήτηση επεκτείνεται στο Εθνικό και Παγκόσμιο Αρχείο Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών για να βρεθεί κατάλληλος δότης.

    Η ανεύρεση συμβατού, μη συγγενή δότη με ασθενή είναι δύσκολη, γι αυτό είναι πολύ σημαντικό να αυξάνεται συνεχώς ο αριθμός των εθελοντών δοτών. Ιδιαίτερα η αύξηση των Ελλήνων εθελοντών δοτών μυελού των οστών είναι απαραίτητη γιατί η κοινή γενετική καταγωγή μεγαλώνει την πιθανότητα συμβατότητας.

    Ο Σάκης Ρουβάς παραμένει πάντα στο πλευρό της πρέσβειρας καλής θελήσεως της Unesco Μαριάννας Βαρδινογιάννη.

    Πληροφορίες

    Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί ψηφιακά στις 20:00.

    Εκ παραδρομής είχε σημειωθεί Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού αντί Ελληνική Πρωτοβουλία (Hellenic Initiative) που είναι το σωστό.



    ΣΧΟΛΙΑ