• Πολιτισμός

    Προκλητική εμφάνιση Σταμάτη Κραουνάκη στο υπουργείο Πολιτισμού

    • NewsRoom

    Ο Σταμάτης Κραουνάκης στην κοπή της πίτας των υπαλλήλων στο υπουργείο Πολιτισμού


    Χυδαιότητες δια στόματος του άδοντος «δημιουργού» Σταμάτη Κραουνάκη χθες στο υπουργείο Πολιτισμού, στην κοπή της πίτας των υπαλλήλων (Ενιαίος Σύλλογος Εργαζομένων ΥΠΠΟ). Υποτιθέμενα χιουμοριστικοί στίχοι με στόχο να καυτηριάσουν την πολιτική του υπουργείου σε διάφορα τρέχοντα ζητήματα, επί της ουσίας όμως μια ευκαιρία να αποδείξει το ταλέντο του ο καλλιτέχνης στη βωμολοχία, υπό τη μορφή σάτιρας. Απόδειξη:

     «΄Εα έα έα, να μείνουνε τα αρχαία, να μείνουνε in situ, αλλιώς ο εχθρός θα φάει το μο@ν@ του» (αναφορά στα αρχαία του μετρό Θεσσαλονίκης) έκραξε ο Κρανουνάκης  και πράγματι κάποιοι από τους παρισταμένους υπαλλήλους, οι οποίοι και προφανώς είχαν λάβει την πρωτοβουλία να τον καλέσουν στην γιορτή τους, χειροκρότησαν γελώντας ηχηρά.

      Οι υπόλοιποι βέβαια τα έχασαν, κάποιοι δεν ήξεραν πού να κρυφτούν, κάποιοι αποχώρησαν ενοχλημένοι αλλά ο «δημιουργός» υπό την συναίνεση των θαυμαστών του συνέχισε ακάθεκτος να καυτηριάζει, τα υποτίθεται κακώς κείμενα, πάντα κατά τον ίδιο φυσικά ως υπέρμαχο του ΣΥΡΙΖΑ στην τέχνη και στη χυδαιολογία.

      «Γιατί επί ΣΥΡΙΖΑ ήταν καλύτερα;» αναρωτήθηκε μάλιστα ο ίδιος, για να απαντήσει ευθύς αμέσως με τον επίσης βαθυστόχαστο στίχο «Ιου ίου ίου αυτού του υπουργείου πολύ αμφισβητείται εν τέλει η τιμή του».

      Και όλα αυτά στο αμφιθέατρο του υπουργείου Πολιτισμού, στην αίθουσα όπου γίνονται οι επίσημες τελετές, συνεδριάζει το Κεντρικό Αρχαιολογικό  Συμβούλιο ή δίνονται και οι συνεντεύξεις τύπου, ένα χώρο τέλος πάντων που σχετίζεται με τον πολιτισμό.

     Είναι προφανές πάντως, ότι η όλη επίδειξη χυδαιότητας ήταν οργανωμένη από τους συνδικαλιστές, που προσκάλεσαν τον Σταμάτη Κραουνάκη να πάρει μέρος στη γιορτή ενημερώνοντας τον ακόμη και επί τόπου _μήπως και τα είχε ξεχάσει_   για τα ζητήματα που κλήθηκε να θίξει και που γενικώς χρησιμοποιεί ως παντιέρα της η αντιπολίτευση.

      Εκτός λοιπόν από τα αρχαία στο μετρό Θεσσαλονίκης, ο Κραουνάκης τραγούδησε και για τα μουσεία, για να μην γίνουν «ιδιωτικού δικαίου», όπως είπε (εδώ δεν το κατάλαβε καλά) «γιατί θα πάνε όλοι στην Αχερουσία». Επίσης για τους μισθούς:

     «Δώστε μισθούς στους αρχαιολόγους, δώστε μισθούς σε όλες τις ειδικότητες, δώστε μισθούς».

      Αλλά και για το θέμα των πνευματικών δικαιωμάτων μίλησε ο κ. Κραουνάκης βγάζοντας ένα λόγο μάλλον ακατανόητο για το τι ακριβώς θέλει και ο ίδιος ως ενδιαφερόμενος, αφού ούτε η πρόσφατη απόφαση του υπουργείου Πολιτισμού να δώσει άδεια για τη διαχείρισή τους στην ΕΔΕΜ τον ικανοποίησε χαρακτηρίζοντάς την «καυτή πατάτα».

      Επίσημη αντίδραση για το σόου αυτό πάντως δεν υπάρχει ακόμη ει μη μόνον αυτή του προέδρου της «Αττικό Μετρό» κ. Ταχιάου σε ανάρτησή του στο Facebook: «Την ώρα που ετοίμαζα μία ανάρτηση για την επιχειρησιακή κουλτούρα που διέπει την “Αττικό Μετρό” στις σχέσεις της με τις αρχαιολογικές υπηρεσίες και τις καλές πρακτικές που δοκιμάζονται στην πράξη, το μάτι μου έπεσε σε αυτήν την σημερινή αθλιότητα που χειροκροτούν αρχαιολόγοι που απασχολούνται στο ελληνικό δημόσιο και μάλιστα μέσα στον χώρο του υπουργείου. Ανάθεμά με, εάν αυτή η σιχαμερή εικόνα είναι σάτιρα. Ντροπή τεράστια σε όλους τους».



    ΣΧΟΛΙΑ