• Πολιτισμός

    Πρεμιέρα για τα θερινά σινεμά σήμερα – Μέτρα ασφαλείας και προβληματισμός

    Θερινό σινεμά στην Αθήνα


    Ανοίγουν από σήμερα τα θερινά σινεμά, περί τα 170 σε όλη τη χώρα …κορωνοϊού θέλοντος και καιρού επιτρέποντος, βεβαίως.

    Αλλά σε κάθε περίπτωση ακολουθώντας όλα τα μέτρα, που επιβάλλονται λόγω της πανδημίας, έτσι ώστε και οι θεατές να αισθάνονται ασφαλείς και οι κινηματογράφοι να λειτουργήσουν, μετά από σιγή δύο μηνών.

    «Το Σινεμά Σε Περιμένει» είναι άλλωστε και ο τίτλος της καμπάνιας με ραδιοφωνικά και τηλεοπτικά σποτ, που δημιουργήθηκαν από όλους τους κινηματογραφικούς φορείς για την επιστροφή του κοινού στην αγαπημένη διασκέδαση των Ελλήνων.

    Τα θερινά σινεμά ανοίγουν με το 70% των θεατών, με ανοιχτά και τα κυλικεία σε όλη τη διάρκεια της προβολής, η οποία θα γίνεται χωρίς διάλειμμα για την αποφυγή συνωστισμού. Το εισιτήριο όμως παραμένει το ίδιο, καθώς η μείωση του ΦΠΑ από 24% σε 13% δεν περνά στον θεατή. Μία μόνον προβολή την ημέρα έχει αποφασιστεί πάντως από αρκετούς αιθουσάρχες. ΄Η τουλάχιστον βλέποντας και κάνοντας..

    Όπως διαπιστώνεται ωστόσο, οι όροι λειτουργίας είναι λιγότερο αυστηροί από τις αρχικές οδηγίες, που προέβλεπαν την λειτουργία των θερινών μόνον με το 40% των θεατών και με κλειστά τα κυλικεία. Ωστόσο, διατηρούνται οι αποστάσεις ασφαλείας μεταξύ των θεατών με την ύπαρξη κενού ανά δύο άτομα ενώ επίσης παρέες έως τεσσάρων θα μπορούν να κάθονται μαζί.

    Υπάρχει επίσης η σύσταση προς τους θεατές να φορούν μη ιατρική μάσκα, να κάνουν συχνή χρήση αντισηπτικού αλκοολούχου διαλύματος και να τηρούν μεταξύ τους αποστάσεις, τουλάχιστον 1,5 μέτρου.

    Γι΄ αυτό το λόγο συστήνεται η αγορά του εισιτηρίου ηλεκτρονικά. Από την πλευρά της επιχείρησης υπάρχει η υποχρέωση τοποθέτησης ειδικών χωρισμάτων στα ταμεία, οι ανέπαφες συναλλαγές ο συντονισμός εισόδου – εξόδου με την βοήθεια των ταξιθετών ενώ πριν και μετά από κάθε προβολή θα πρέπει να γίνεται απολύμανση των πάντων με διάλυμα χλωρίνης. Και οι ίδιοι οι εργαζόμενοι θα πρέπει να φορούν μάσκα και γάντια.

    Προβληματισμό πάντως προκαλεί στους αιθουσάρχες η αναβίωση των drive-in από κάποιους δήμους, καθώς θεωρείται αθέμιτος ανταγωνισμός , δεδομένου ότι έχουν δοκιμαστεί οικονομικά αυτό το διάστημα.

    Παλιό αμερικάνικο drive-in



    ΣΧΟΛΙΑ