• Πολιτισμός

    Πασχαλιάτικος χορός με τον Διονύση Σαββόπουλο

    Διονύσης Σαββόπουλος

    Διονύσης Σαββόπουλος


    «ΧΟΡΕΨΕΤΕ-ΧΟΡΕΨΕΤΕ»! Είναι η παρότρυνση του Διονύση Σαββόπουλου, επετειακή για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση αλλά και πασχαλινή στο πλαίσιο των εκδηλώσεων της Επιτροπής «Ελλάδα 2021».

    Πρόκειται για μία σειρά επετειακών podcasts του Διονύση Σαββόπουλου με τραγούδια του γλεντιού από το 1821 έως σήμερα, που θα είναι διαθέσιμη από την Κυριακή του Πάσχα 10 το πρωί, από τoν ιστότοπο της Επιτροπής.

    Ο στόχος είναι μία ακόμη συμβολή στην εθνική επέτειο, αυτή τη φορά μέσα από το ελληνικό τραγούδι, που αποτελεί μέρος της βιωματικής ιστορίας της χώρας, καθώς λειτουργεί ως νήμα που συνδέει το χρόνο από την εποχή της Επανάστασης, και πριν από αυτήν, ως σήμερα.

    Αυτή τη μουσική πτυχή της διαδρομής των 200 ετών της νεότερης Ελλάδας αποτυπώνει και αποτιμά εορταστικά ο τραγουδοποιός Διονύσης Σαββόπουλος  συνεργαζόμενος  με τον μουσικολόγο καθηγητή Λάμπρο Λιάβα, τον δημοσιογράφο, συλλέκτη και ερευνητή Γιώργο Κοντογιάννη και τον ζωγράφο Αλέξη Κυριτσόπουλο. Άλλωστε μετά το «ΧΟΡΕΨΕΤΕ-ΧΟΡΕΨΕΤΕ» θα ακολουθήσουν και άλλα podcasts καθ’ όλη τη διάρκεια του επετειακού έτους.

    Η παρακολούθηση του podcast μπορεί να γίνει από τoν ιστότοπο της Επιτροπής www.greece2021.gr

     

    Έργο του Αλέξη Κυριτσόπουλου



    ΣΧΟΛΙΑ