• Πολιτισμός

    Μουσικά όργανα και εξοπλισμός του Athenaeum αντικαθίστανται με έκτακτη ενίσχυση

    Το κτήριο του Athenaeum

    Το κτήριο του Athenaeum


    Έκτακτη οικονομική ενίσχυση θα δοθεί από το υπουργείο Πολιτισμού στο Διεθνές Καλλιτεχνικό Κέντρο Athenaeum, προκειμένου να αντικατασταθούν τα μουσικά όργανα και ο υπόλοιπος εξοπλισμός του, που καταστράφηκαν από την λεηλασία και τους βανδαλισμούς, που υπέστη το κτήριο από αγνώστους.

    Στόχος είναι, όπως διαβεβαίωσε η υπουργός Πολιτισμού κυρία Λίνα Μενδώνη την πρόεδρου του Κέντρου κυρία Άννα Κουκουράκη να επαναλειτουργήσει το συντομότερο δυνατό.

    Το Διεθνές Καλλιτεχνικό Κέντρο Athenaeum καθιέρωσε τον μουσικό διαγωνισμό «Μαρία Κάλλας» το 1977 ιδρύθηκε το 1974. Αρχικά στεγάστηκε σε νεοκλασικό κτίριο στην οδό Αμερικής, ενώ τον Σεπτέμβριο του 1998 μεταφέρθηκε στην οδό Αδριανού 3, σε διατηρητέο κτίριο του 19ου αιώνα.

    Εικόνα καταστροφής από τους βανδαλισμούς
    Εικόνα καταστροφής από τους βανδαλισμούς

    «Το έργο του Διεθνούς Καλλιτεχνικού Κέντρου Athenaeum, το οποίο φέρει τη σφραγίδα της αείμνηστης αρχιμουσικού Λούλης Ψυχούλη και συνεχίζει η Άννα Κουκουράκη, είναι εξαιρετικά σημαντικό», όπως δήλωσε η κυρία Μενδώνη. «Το Athenaeum συσπείρωσε προσωπικότητες της μουσικής και του πολιτισμού και έχει διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο στην μουσική παιδεία. Η διεθνής του δραστηριότητα με το βραβείο Grand Prix Μαρία Κάλλας, αλλά και το εκπαιδευτικό του έργο έχουν συμβάλει σε μεγάλο βαθμό στη μουσική ζωή της χώρας. Οι καταστροφές που υπέστη το κτήριο και ο εξοπλισμός του ωδείου αποτελούν πλήγμα στον πολιτισμό και στη σπουδαία ιστορία του Athenaeum. Την ιστορία αυτή οφείλουμε να τιμήσουμε και να προστατεύσουμε, εξασφαλίζοντας τις προϋποθέσεις για την επαναλειτουργία του».

    Την ικανοποίηση και την ευγνωμοσύνη της για  άμεση ανταπόκριση και με την ενίσχυση του υπουργείου Πολιτισμού εξέφρασε εξάλλου η κυρία Κουκουράκη δεδομένου ότι έτσι δεν θα καταστραφεί έργο 45 χρόνων και το Ωδείο Athenaeum θα μπορέσει να ξαναρχίσει τη λειτουργία του.

     



    ΣΧΟΛΙΑ