• Πολιτισμός

    Κορονοϊός και στην Ακρόπολη – Μικρή διακοπή των εργασιών

    WarningExclamation mark in a circleΑπαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη

    Εργασίες αναστύλωσης και συντήρησης στον Παρθενώνα


    Στην Ακρόπολη ανέβηκε ο κορονοϊός ύστερα από το κρούσμα σε εργαζόμενο της Υπηρεσίας Συντήρησης Μνημείων Ακροπόλεως.

    Τα μέτρα ωστόσο που ελήφθησαν ήταν άμεσα και σε μεγάλη έκταση, καθώς έγινε πλήρης καταγραφή των περιπτώσεων των υπαλλήλων, που ήρθαν σε επαφή με τον συγκεκριμένο συνάδελφό τους, ο οποίος έχει διαγνωσθεί θετικός στον κορονοϊό.

    Παράλληλα έγιναν την Τρίτη τεστ Covid-19 από κινητή μονάδα του ΕΟΔΥ σε 106 δείγματα υπαλλήλων της ΥΣΜΑ, αριθμός, που αποτελεί το ανώτατο δυνατό όριο, το οποίο μπορούσε να εξυπηρετήσει η κινητή μονάδα του ΕΟΔΥ.

    Για την Τετάρτη εξάλλου προγραμματίστηκε η διενέργεια τεστ Covid-19 από το πανεπιστημιακό εργαστήριο για 100 ακόμη υπαλλήλους, πάντα του άμεσου υπηρεσιακού περιβάλλοντος του ατόμου που διαγνώσθηκε θετικό. Συνολικά δηλαδή πρόκειται για μια ιχνηλάτηση σε πολύ μεγάλο αριθμό εργαζομένων.

    Στο μεταξύ διενεργήθηκε ήδη απολύμανση στους χώρους της ΥΣΜΑ, η οποία θα μείνει κλειστή για δύο ακόμη ημέρες, ως την ολοκλήρωση των τεστ Covid-19 και την έκδοση των σχετικών αποτελεσμάτων.

    Κατά την σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε εξάλλου στο ΥΠΠΟ υπό την υπουργό Πολιτισμού κυρία Λίνα Μενδώνη με τους γενικούς γραμματείς του υπουργείου αλλά και τον πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων του Υπουργείου Πολιτισμού εξειδικεύτηκαν και τα μέτρα προστασίας των υπαλλήλων, σύμφωνα με τις νέες αποφάσεις της Γενικής Γραμματείας Ανθρωπίνου Δυναμικού του Υπουργείου Εσωτερικών.

    Να σημειωθεί, ότι η Υπηρεσία Συντήρησης Μνημείων Ακροπόλεως έχει αναλάβει από τον δεκαετία του ΄70 το γιγαντιαίο πρόγραμμα της αναστήλωσης και συντήρησης των κλασικών κτηρίων της Ακρόπολης, προκειμένου να διασωθούν στο χρόνο.

    Έως σήμερα έχουν ολοκληρωθεί τα έργα αποκατάστασης του Ερεχθείου, των Προπυλαίων και του ναού της Αθηνάς Νίκης, ενώ σε εξέλιξη είναι το έργο αποκατάστασης του Παρθενώνα και το έργο αποκατάστασης του Τείχους της Ακρόπολης.

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ