• Πολιτισμός

    Κλειστό το καλοκαίρι το Μουσείο Μπενάκη της Πειραιώς – Κανονικά η λειτουργία των άλλων μουσείων

    Το Μουσείο Μπενάκη της οδού Πειραιώς


    Κλειστό θα είναι όλο το καλοκαίρι το Μουσείο Μπενάκη της οδού Πειραιώς, καθώς αναστέλλεται η λειτουργία του για τους μήνες Ιούνιο, Ιούλιο και Αύγουστο.

    Όπως ενημερώνει το Μουσείο, η απόφαση αυτή ελήφθη, γιατί όλες οι εκθέσεις που είχαν προγραμματιστεί, έχουν αναβληθεί. Κάτι ωστόσο, που έχει συμβεί και με άλλα μουσεία της χώρας, χωρίς όμως επί του παρόντος να έχει ανασταλεί η λειτουργία κάποιου από αυτά.

    Το Μουσείο Μπενάκη – Ελληνικού Πολιτισμού πάντως ανοίγει κανονικά σήμερα και θα υποδέχεται το κοινό εφαρμόζοντας όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία της υγείας επισκεπτών και εργαζομένων, σύμφωνα με τα πρωτόκολλα που έχουν αποσταλεί από το υπουργείο Πολιτισμού, μάλιστα με μία επιπλέον προσθήκη: την θερμομέτρηση όλων των επισκεπτών. Ανοιχτά επίσης θα είναι και τα άλλα μουσεία που ανήκουν στο Μπενάκη, δηλαδή Ισλαμικής Τέχνης, Πινακοθήκη Γκίκα και Εργαστήρι Γιάννη Παππά.

    Από τις συλλογές του Μουσείου Μπενάκη –Ελληνικός Πολιτισμός

    Πέρα από τις μόνιμες συλλογές του εξάλλου, στο Μουσείο Μπενάκη – Ελληνικού Πολιτισμού παρουσιάζεται και η έκθεση των Robert McCabe – Κατερίνας Λυμπεροπούλου με τίτλο «Ο Τελευταίος Μοναχός των Στροφάδων» (ως 13 Σεπτεμβρίου). Επίσης οργανώνονται ξεναγήσεις από τους επιμελητές, στα Μουσεία του Ελληνικού Πολιτισμού, Ισλαμικής Τέχνης, Πινακοθήκη Γκίκα και στο Εργαστήρι Γιάννη Παππά.

    Και για όσους επιθυμούν να επισκέπτονται διαδικτυακά τις συλλογές τόσο του Μουσείου Μπενάκη, όσο και των άλλων μουσείων που ανήκουν σ΄αυτό, δηλαδή του Μουσείου Ισλαμικής Τέχνης και της Πινακοθήκης Γκίκα, έχει δημιουργηθεί μία πρωτότυπης σειρά βίντεο με τίτλο CLOSE UPS. Με αφηγητές τον επιστημονικό διευθυντή και τους επιμελητές των συλλογών αυτά τα βίντεο εστιάζουν σε συγκεκριμένα κάθε φορά αντικείμενα του Μουσείου Μπενάκη μέσα από τις ιστορίες που αφηγούνται τα ίδια αλλά και από τις ιστορίες των ανθρώπων που συνδέονται με αυτά.

    Σε όλες τις περιπτώσεις η προμήθεια εισιτηρίων μπορεί να γίνεται ηλεκτρονικά (e-ticket) μέσω της σελίδας tickets.benaki.org.

     

    Αίθουσα του Μουσείου Ισλαμικής Τέχνης



    ΣΧΟΛΙΑ