• Πολιτισμός

    Η πανδημία καθυστερεί και την επιλογή διευθυντή στο Μουσείο Ακρόπολης

    WarningExclamation mark in a circleΑπαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη

    Μουσείο Ακρόπολης


    Καθυστέρηση λόγω πανδημίας στην διαδικασία προκήρυξης διαγωνισμού για την επιλογή διευθυντή στο Μουσείο Ακρόπολης.

    Τα μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας, που έχουν δημιουργήσει ένα νέο τοπίο διεθνώς, οδήγησαν σε αναβολές. Η υπουργική απόφαση με την οποία εγκρίνεται η δημοσιοποίηση της προκήρυξης Διεθνούς Πρόσκλησης Ενδιαφέροντος έχει εκδοθεί, πάντως, από τις 31 Μαρτίου και έχει αποσταλεί στο Διοικητικό Συμβούλιο του Μουσείου, προκειμένου να προβεί στις αναγκαίες ενέργειες που απαιτεί το Προεδρικό Διάταγμα 64/2013 «Οργανισμός Μουσείου Ακρόπολης».

    Η υπουργός Πολιτισμού, κυρία Λίνα Μενδώνη, όμως, ζήτησε από τον πρόεδρο του Δ.Σ., καθηγητή κ. Δημήτρη Παντερμαλή να μην προχωρήσει στην δημοσιοποίησή της πριν την εκπνοή των μέτρων προστασίας και την αποκατάσταση της κανονικότητας.

    Επιπλέον, ζητήθηκε να δοθεί χρόνος τεσσάρων μηνών από την δημοσιοποίηση της προκήρυξης ως την λήξη της προθεσμίας υποβολής των υποψηφιοτήτων, «καθώς επιθυμία μας είναι να υπάρξει ο μέγιστος αριθμός υποψηφιοτήτων Ελλήνων και ξένων ειδικών», όπως λέει η υπουργός.

    Με αυτά τα δεδομένα, όλα δείχνουν ότι, τουλάχιστον ως το φθινόπωρο, διευθυντής στο Μουσείο Ακρόπολης δεν θα υπάρξει.



    ΣΧΟΛΙΑ