• Πολιτισμός

    Οι Locomondo στην τελευταία συναυλία της φετινής καλοκαιρινής σεζόν στο Ξέφωτο του ΚΠΙΣΝ

    • NewsRoom


    H σειρά συναυλιών Parklife του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) ολοκληρώνεται τον Σεπτέμβριο με μία συναυλία που υπόσχεται να κρατήσει τη θερμοκρασία ψηλά.

    Το Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου στις 21:00, το αγαπημένο συγκρότημα των Locomondo κλείνει εορταστικά την καλοκαιρινή σεζόν με μία μεγάλη συναυλία στο Ξέφωτο του ΚΠΙΣΝ. Με reggae, ska, latin, rock και ελληνικούς παραδοσιακούς ρυθμούς, οι Locomondo συνεχίζουν εδώ και δεκαοκτώ χρόνια αυτό που ξέρουν να κάνουν καλύτερα απ’ τον καθένα, να μετατρέπουν το κοινό, σε κάθε ζωντανή εμφάνισή τους, σε μια μεγάλη παρέα.

    Χορευτικά τραγούδια με άρωμα καλοκαιριού, εκρηκτική ατμόσφαιρα και χαμόγελα, είναι μερικά από τα στοιχεία που κάνουν τις live εμφανίσεις τους μοναδικές εμπειρίες για κάθε παρευρισκόμενο. Στη συναυλία τους στο ΚΠΙΣΝ, το συγκρότημα που κάποτε μας διαβεβαίωσε πως «δεν κάνει κρύο στην Ελλάδα», θα ερμηνεύσει μεγάλες επιτυχίες από το παρελθόν αλλά και νέα κομμάτια κάνοντας έτσι ποδαρικό στο φθινόπωρο!

    Οι Locomondo ιδρύθηκαν από τον Μάρκο Κούμαρη και τον Γιάννη Βαρνάβα το 2003. Δύο χρόνια μετά, έγιναν το πρώτο ελληνικό συγκρότημα που ηχογράφησε στη Τζαμάϊκα. Πέρα από τη σταθερή συναυλιακή παρουσία τους στην Ελλάδα, μέχρι και πριν την πανδημία εμφανίζονταν αδιαλείπτως σε χώρες όπως η Γερμανία, η Γαλλία, η Ιταλία, η Βουλγαρία και η Τουρκία, ενώνοντας τον ελληνικό στίχο με παγκόσμιους ήχους και ρυθμούς.

    Όλες οι συναυλίες της σειράς Parklife πραγματοποιούνται χάρη στη δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).

    Συντελεστές:
    Μάρκος Κούμαρης (τραγούδι, κιθάρα)
    Χρήστος Καλαιτζόπουλος (ακορντεόν, τραγούδι)
    Γιάννης Βαρνάβας (κιθάρα, τραγούδι)
    Σταμάτης Γούλας (πλήκτρα, τραγούδι)
    Σπυρίδων Μπεσδέκης (μπάσο)
    Άγγελος-Στράτος Σούντρης (τύμπανα)
    Χρήστος Σπηλιόπουλος (τρομπόνι, φωνητικά)
    Νικόλαος Βλάχος (τρομπέτα, φωνητικά)

    Είσοδος ελεύθερη με ηλεκτρονική προεγγραφή στην ιστοσελίδα μας snfcc.org/Locomondo.

    Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα μας snfcc.org/ParklifeSummer2021 και στις σελίδες μας στα social media @SNFCC.

    Λόγω των μέτρων για τη δημόσια υγεία ενδέχεται να υπάρξουν αλλαγές σε σχέση με τη διεξαγωγή της εκδήλωσης.

    Ο σχεδιασμός, η κατασκευή και ο πλήρης εξοπλισμός του ΚΠΙΣΝ αποτελεί τη μεγαλύτερη μεμονωμένη δωρεά του ΙΣΝ. Τον Φεβρουάριο 2017, με την ολοκλήρωση της κατασκευής του, το ΙΣΝ παρέδωσε το ΚΠΙΣΝ στην Ελληνική Πολιτεία, τον νόμιμο ιδιοκτήτη του έργου. Παράλληλα, το ΙΣΝ ανακοίνωσε τη δέσμευσή του να συνεχίζει να υποστηρίζει έμπρακτα το ΚΠΙΣΝ για τα επόμενα πέντε χρόνια, με δωρεές ύψους έως €50 εκατομμυρίων για τη διοργάνωση ανοιχτών εκδηλώσεων και την κάλυψη λειτουργικών εξόδων, ενώ το 2019 το ΙΣΝ χρηματοδότησε επιπλέον τη δημιουργία πρόσθετων υποδομών: τον Θόλο στον Λαβύρινθο και τα Σιντριβάνια στο Κανάλι.

    Επιπλέον πληροφορίες για το ΚΠΙΣΝ:

    To ωράριο λειτουργίας για τον μήνα Σεπτέμβριο είναι:

    • Πάρκο Σταύρος Νιάρχος:
      Δευτέρα-Πέμπτη: 06.00-00.00 Παρασκευή-Κυριακή: 06.00-02.00
    • Κεντρική Υποδοχή: καθημερινά 09.00-22.00
    • Υποδοχή Κέντρου Επισκεπτών: καθημερινά 09.00-22.00

    Οι ώρες λειτουργίας ενδέχεται να αλλάξουν λόγω των μέτρων κατά της COVID-19.

    Σε όλους τους χώρους του ΚΠΙΣΝ διατίθεται δωρεάν WiFi: SNFCC-FREE-WIFI.

    Εντός του ΚΠΙΣΝ λειτουργεί parking, χωρητικότητας 1000 θέσεων. Για περισσότερες πληροφορίες καθώς και για τον τιμοκατάλογο επισκεφθείτε το SNFCC.org.

    Οι χώροι του ΚΠΙΣΝ, συμπεριλαμβανομένου του parking, είναι προσβάσιμοι σε ΑμεΑ και αμαξίδια.

    Στους χώρους του ΚΠΙΣΝ λειτουργούν σημεία εστίασης στην Αγορά, στο Κέντρο Επισκεπτών, στον Φάρο και στο Πάρκο Σταύρος Νιάρχος.

    Το ΚΠΙΣΝ κατέκτησε την πλατινένια Πιστοποίηση LEED ως Πράσινο Κτίριο, την υψηλότερη δυνατή διάκριση για περιβαλλοντικά και βιώσιμα κτίρια. Το σύστημα παρέχει πιστοποίηση ότι ένα κτίριο έχει σχεδιαστεί και κατασκευαστεί με βάση τις αρχές της αειφόρου δόμησης, με περιβαλλοντικά καινοτόμες πρακτικές αποσκοπώντας στην εξοικονόμηση ενέργειας, την ορθολογική χρήση του νερού, τη μείωση των εκπομπών CO2, τη βελτίωση της ποιότητας του εσωτερικού περιβάλλοντος, την ορθολογική διαχείριση των πόρων και την αντιμετώπιση των επιπτώσεών τους. Η πλατινένια πιστοποίηση του ΚΠΙΣΝ αποτελεί την πρώτη διάκριση αυτού του είδους για πολιτιστικό έργο τέτοιας κλίμακας στην Ελλάδα και την Ευρώπη.

    Διαβάστε επίσης:

    Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ): Γιορτάζει 25 Χρόνια Κοινωφελούς Δράσης
    Takis: Ο «ενστικτώδης μελετητής» της τέχνης στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος



    ΣΧΟΛΙΑ