• Πολιτισμός

    Γιώργος Χατζημιχάλης: Αναδρομική έκθεση στο Μουσείο Μπενάκη

    Γιώργος Χατζημιχάλης

    Γιώργος Χατζημιχάλης


    Μια μεγάλη αναδρομική έκθεση του Γιώργου Χατζημιχάλη με έργα του από το 1966 έως το 2022 προγραμματίζει το Μουσείο Μπενάκη το φθινόπωρο, με έναρξη τον Σεπτέμβριο και με την διενέργειά της σε δύο ξεχωριστές περιόδους. Η έκθεση θα εκτείνεται σε όλους τους εκθεσιακούς χώρους του κτιρίου του Μουσείου Μπενάκη / Πειραιώς 138 και το πρώτο μέρος της θα διαρκέσει από τις 21 Σεπτεμβρίου έως τις 5 Νοεμβρίου 2023 και το δεύτερο μέρος από τις 23 Νοεμβρίου 2023 έως τις 14 Ιανουαρίου 2024.

    Τα έργα του σπουδαίου ζωγράφου, μερικά από τα οποία θα παρουσιαστούν  για πρώτη φορά στο κοινό, καταγράφουν τη διαδρομή του καλλιτέχνη μέσα στην περιπέτεια της ζωγραφικής κατά τα τελευταία αυτά τα πενήντα έξι χρόνια. Στο διάστημα εξάλλου, μεταξύ του πρώτου και του δεύτερου μέρους και πιο συγκεκριμένα τα Σαββατοκύριακα 11και 12, 18 και 19 Νοεμβρίου 2023, ο χώρος της έκθεσης θα παραμείνει ανοιχτός ώστε το κοινό να έχει τη ευκαιρία να παρακολουθήσει τη μετάβαση και να ζήσει από κοντά τα παρασκήνια του στησίματος μίας έκθεσης.

    Γιώργος Χατζημιχάλης, Σημειώσεις ενός καλοκαιριού, 2004, ακρυλικό σε ξύλο

    Η τρίτη διάσταση

    Ένας από τους σημαντικότερους καλλιτέχνες της γενιάς του ο Γιώργος Χατζημιχάλης έχει δημιουργήσει ένα έργο πολύπλευρο, που συχνά αποτελείται από μεγάλες ενότητες. Ερευνά τη μνήμη, τη σημασία του αρχείου και τη σχέση, μεταξύ του παρελθόντος και της σύγχρονης εικαστικής πραγματικότητας. Για να φτιάξει ένα έργο συχνά χρησιμοποιεί πολλά και διαφορετικά μέσα, παράλληλα με τη ζωγραφική, όπως video, φωτογραφίες, κείμενα, εκτυπώσεις κ.ά. Ο δισδιάστατος χώρος της ζωγραφικής, εξαπλώνεται έτσι στην τρίτη διάσταση και οι χώροι που προκύπτουν, επιτρέπουν στον θεατή να βιώσει την εικόνα όπως αυτή διαμορφώνεται από την εμπειρία της ζωής στη μεταμοντέρνα συνθήκη.

     Να σημειωθεί, ότι η έκθεση διοργανώνεται σε συνεργασία με την αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία 2020.

      Info:

    -Μουσείο Μπενάκη// Πειραιώς 138

    -Έκθεση: Γιώργος Χατζημιχάλης

    -Διάρκεια: 21 Σεπτεμβρίου έως 5 Νοεμβρίου 2023,  23 Νοεμβρίου 2023 έως 14 Ιανουαρίου 2024.

    Διαβάστε επίσης

    Όλη η Ελλάδα ένας Πολιτισμός 2023: Ανακοινώθηκαν οι προτάσεις που επέλεξε η επιτροπή



    ΣΧΟΛΙΑ