• Πολιτισμός

    Επέστρεψε το Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου

    Από αριστερά Πολύδωρος Βογιατζης, Πόλυ Λυκουργου, Γιώργος Αρβανίτης, Πρόεδρος της Κριτικής Επιτροπής, Αγάπη Κεφαλογιάννη, Christian Karembeu, Aime Besson, Καλλιτεχνικός Διευθυντης του Φεστιβάλ

    Από αριστερά Πολύδωρος Βογιατζης, Πόλυ Λυκουργου, Γιώργος Αρβανίτης, Πρόεδρος της Κριτικής Επιτροπής, Αγάπη Κεφαλογιάννη, Christian Karembeu, Aime Besson, Καλλιτεχνικός Διευθυντης του Φεστιβάλ


    Το Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου Ελλάδος επέστρεψε το βράδυ της Τρίτης 2 Απριλίου για το καθιερωμένο ανοιξιάτικο ραντεβού του με το κοινό.

    Με την επίσημη πρεμιέρα να γίνεται στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, ενώ θα διαρκέσει μέχρι τις 10 Απριλίου με ένα πλούσιο πρόγραμμα και σε περισσότερες ελληνικές πόλεις.

    Εκτός από την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, το Φεστιβάλ φέτος θα διεξαχθεί ταυτόχρονια και στη Λάρισα, την Πάτρα, τα Χανιά, την Καβάλα και την Καστοριά.

    Πρέσβυς Γαλλίας, κα. Auer.

    Η αύξηση της συμμετοχής των ελληνικών πόλεων συμβαδίζει με τη διαδρομή που θα ακολουθήσει η Ολυμπιακή Φλόγα, διασχίζοντας προσεχώς την Ελλάδα και στη συνέχεια τη Γαλλία, για να φτάσει στο Παρίσι όπου θα διεξαχθούν οι Ολυμπιακοί Αγώνες αυτό το καλοκαίρι.

    Η Πόλυ Λυκούργου, μέλος της Κριτικής Επιτροπής με τον Έλληνα ηθοποιό Πολύδωρο Βογιατζη, επίσης μέλος της Επιτροπής

    Για τον ίδιο λόγο η θεματική ενότητα της φετινής διοργάνωσης είναι αφιερωμένη στην πόλη του Παρισιού. Η ενότητα «Το Παρίσι χωρίς κλισέ», περιλαμβάνει 6 ταινίες, κλασικές και σύγχρονες, και θα δώσει την ευκαιρία στο κοινό να ανακαλύψει ξανά αυτήν την πόλη που είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την 7η Τέχνη.

    Στο φετινό φεστιβάλ εκπροσωπούνται όλα τα είδη ταινιών και το πρόγραμμα περιλαμβάνει 46 ταινίες μεγάλου μήκους και 11 μικρου μήκους, επιτρέποντας στο ελληνικό κοινό να ανακαλύψει την ποικιλία της γαλλόφωνης κινηματογραφικής παραγωνής. Περιλαμβάνει επίσης ταινίες από το Βέλγιο, τον Καναδα, το Λουξεμβουργο, την Ελβετία, καθώς και μια ελληνογαλλική παραγωγή.

    Mε τον Christian Karembeu, μελος της Κριτικης Επιτροπής

    Το Φεστιβάλ ξεκίνησε με την προβολή της ταινίας Making of/Το γύρισμα του Γάλλου σκηνοθέτη Cedric Kahn, που ήταν παρών στην πρεμιέρα του Φεστιβάλ, ταινία που καταχειροκροτήθηκε από τους παρευρισκόμενους στην κατάμεστη αιθουσα Αλεξάνδρα Τριάντη, του Μεγάρου Μουσικής Αθηνων.

    Την τελετή ενάρξεως παρουσίασαν η Λένα Παπαληγούρα και ο Γιώργος Αρχιμανδρίτης.

    Γιώργος Αρχιμανδρίτης, Λένα Παπαληγούρα

    Η κριτική επιτροπή του Φεστιβάλ έχει ως Πρόεδρο τον Γιώργο Αρβανίτη, Διευθυντή φωτογραφίας και απαρτίζεται από τους Πόλυ Λυκούργου (κριτικός κινηματογράφου), Θανάση Νεοφώτιστο (σκηνοθέτη), Πολύδωρο Βογιατζή (ηθοποιό), Mylène Japanoï (ηθοποιός) και Christian Κarembeu (διεθνής ποδοσφαιριστής).

    Διαβάστε επίσης:

    Βασίλης Ζούλιας: Κάηκε το «θησαυροφυλάκιο» του ατελιέ μας – Ευτυχώς δεν είχαμε ανθρώπινα θύματα

    Κούστα, Κριθαριώτη, Καίσαρη και Khoury στην έκθεση του Χρύσανθου Πανά, η παρισινή συμμαχία Κακανιά – Stefanidou Tsoukala και ένα cocktail γνωριμίας και δικτύωσης γυναικών επιχειρηματιών

    Το Leadership 100 γιόρτασε τα 40 χρόνια του



    ΣΧΟΛΙΑ