• Πολιτισμός

    Έτοιμος για πρόστιμα; Επιλήψιμο παρκάρισμα του Ρουβά στο Ηρώδειο – Τι απαντά ο ίδιος


    Καβάλα παν΄στην εκκλησιά, καβάλα προσκυνάνε… Και στην προκειμένη περίπτωση, αφού από την εποχή των αρματολών και των κλεφτών έχει εφευρεθεί πλέον το αυτοκίνητο, μπορεί ένας σύγχρονος σταρ να παρκάρει μπροστά στο Ηρώδειο.

    Ούτε καν στο δρόμο, αλλά σε ελάχιστη απόσταση από το αρχαίο μνημείο, δίπλα ακριβώς σε μία από τις εισόδους του, ο Σάκης Ρουβάς στάθμευσε την Mercedes του καμαρώνοντας: «Ετοιμος για βόλτα», έγραφε χαρακτηριστικά στην ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο τραγουδιστής, προς απόδειξη του άθλου του. Αν και μετά τη θύελλα που ξέσπασε αμέσως, την κατέβασε άρον άρον. Σε κάθε περίπτωση πρόκειται για μια απαράδεκτη ενέργεια για την οποία το υπουργείο Πολιτισμού αντέδρασε αμέσως, δεδομένου ότι ουδεμία άδεια είχε δοθεί στον Σάκη Ρουβά για τη μετατροπή του Ηρωδείου σε ιδιωτικό πάρκινγκ.

    «Η διαφήμιση της Mercedes με τον κ. Σ. Ρουβά δεν έτυχε σχετικής αδειοδότησης. Ως εκ τούτου, η αρμόδια Εφορεία Αρχαιοτήτων Πόλεως Αθηνών θα εφαρμόσει τις προβλεπόμενες από τον Ν. 3028/2002 διατάξεις», λέει ωστόσο το υπουργείο Πολιτισμού με ανακοίνωσή του. Άλλωστε τέτοιες ενέργειες, ούτε παραβλέπονται αλλά ούτε και ως αίτημα γίνονται αποδεκτές.

    Γιατί σε κάθε περίπτωση τα αρχαία μνημεία και ο περιβάλλων χώρος τους δεν παραχωρούνται για εμπορικές διαφημίσεις. Ακόμη και όταν πρόκειται για πολιτιστικές εκδηλώσεις εξάλλου απαιτείται ειδική έγκριση από τη αρμόδια Εφορεία Αρχαιοτήτων ενώ σε πολλές περιπτώσεις καλείται να αποφανθεί το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο.

    Όσο για τον Αρχαιολογικό Νόμο 3028/2002 προβλέπει αυστηρές κυρώσεις για τους παραβάτες σε τέτοιες περιπτώσεις. Θα πρέπει να διερευνηθεί ωστόσο και πώς δεν έγινε αντιληπτό το γεγονός, ώστε το αυτοκίνητο και ο ιδιοκτήτης του να απομακρυνθούν αμέσως. Διότι βρισκόταν σε τόσο προφανές σημείο που είναι αδύνατο να μην το είχε δει κανείς.

    H απάντηση του Σάκη Ρουβά

    Ο ίδιος πάντως σε ανακοίνωσή του, μετά τον σάλο που προκλήθηκε αναφέρει τα εξής:

    «Η συναυλία μου με την Σόνια Θεοδωρίδου στο Ηρώδειο ήταν μια από τις πιο σημαντικές στιγμές της καριέρας μου και είμαι πραγματικά ευγνώμων για την ευκαιρία που μου δόθηκε να τραγουδήσω στον εμβληματικό αυτό χώρο. Λυπάμαι που αυτή η στιγμή  μου συνδέθηκε, δυστυχώς, και με μια άστοχη  προωθητική ανάρτηση στα social media μου, σχετικά με τη συνεργασία μου με εταιρεία, η οποία ουδεμία γνώση είχε. Αμέσως μόλις αντιληφθήκαμε το  σφάλμα, η ανάρτηση κατέβηκε καθώς ο σεβασμός στα μνημεία και την πολιτιστική μας κληρονομιά είναι δεδομένος και αναμφισβήτητος. Ζητώ συγγνώμη για την όποια αναστάτωση προκλήθηκε».

    Να σημειωθεί ότι ο Σάκης Ρουβάς εμφανίστηκε σε συναυλία στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού με την σοπράνο Σόνια Θεοδωρίδου το Σάββατο 13 Σεπτεμβρίου.

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ