• Πολιτισμός

    Επέτειος 1821: Έτοιμη να υποδεχτεί τους ξένους ηγέτες η Εθνική Πινακοθήκη

    Η Εθνική Πινακοθήκη στην τελική ευθεία. Παρούσα στο στήσιμο των έργων η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη


    Στην τελική ευθεία οι εργασίες για την ολοκλήρωση της Εθνικής Πινακοθήκης, που θα εγκαινιαστεί συμβολικά στις 24 Μαρτίου 2021, υποδεχόμενη τους ξένους ηγέτες, που θα τιμήσουν με την παρουσία τους την χώρα μας για την επέτειο των 200 χρόνων της Επανάστασης του 1821.

    Αυτή τη στιγμή τα συνεργεία ολοκληρώνουν τις τεχνικές λεπτομέρειες, το στήσιμο της έκθεσης των συλλογών της προχωρεί με γοργό ρυθμό ενώ όσα προβλήματα ανακύπτουν επιλύονται άμεσα και επιτόπου χάρις στη συνεργασία όλων των εμπλεκομένων φορέων.

    «Πρόκειται για ένα σύνθετο και δύσκολο έργο, ένα έργο πολιτισμού με μεγάλη προστιθέμενη αξία για την Αθήνα, το οποίο ξεκινήσαμε όλοι μαζί το 2011, με την ένταξή του στο ΠΕΠ Αττικής-ΕΣΠΑ 2007-2013 και τώρα οδεύει στο τέλος του», όπως δήλωσε η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη. «Τα εγκαίνια της ανακαινισμένης Εθνικής Πινακοθήκης, γεγονός που τοποθετεί την Αθήνα στον αστερισμό των πρωτευουσών που φιλοξενούν μεγάλα μουσεία τέχνης και η απόδοσή της στο ελληνικό και το διεθνές φιλότεχνο κοινό, θα πραγματοποιηθούν μόλις το επιτρέψουν οι υγειονομικές συνθήκες».

    Η ράμπα της Εθνικής Πινακοθήκης

    Η ίδια ευχαρίστησε και όλους όσοι εργάζονται τις τελευταίες εβδομάδες για την ολοκλήρωση του έργου, συγκεκριμένα «τα στελέχη του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, που έχουν αναλάβει το βάρος της ολοκλήρωσης των κτηριακών εγκαταστάσεων, τα στελέχη της Πινακοθήκης και τους εξωτερικούς συνεργάτες τους, που μεριμνούν για την έκθεση των Συλλογών, τους αναδόχους, οι οποίοι σε πολλές περιπτώσεις ξεπερνούν τις συμβατικές τους υποχρεώσεις», όπως είπε.

    Το γλυπτό «Ιστία» του Γιώργου Νικολαΐδη στον περίβολο της Εθνικής Πινακοθήκης

    Διαβάστε επίσης:

    Οι Αμερικανοί Φιλέλληνες στην Γεννάδειο Βιβλιοθήκη – Έκθεση για τα 200 χρόνια της Ελληνικής Επανάστασης

    Παραπληροφόρηση για τα έργα στην Ακρόπολη καταγγέλλει η Επιτροπή Συντήρησης Μνημείων Ακροπόλεως – Διευκρινίσεις

    Το ρωμαϊκό υδραγωγείο της Μόριας κινδυνεύει – Μέτρα για τη σωτηρία του

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ