• Πολιτισμός

    Απόφοιτοι της Σχολής Μωραΐτη συνεισφέρουν πρωτότυπα στην Ένωση «Μαζί για το Παιδί»


    Μαθητές και μαθήτριες αλλά και απόφοιτοι από το καλλιτεχνικό τμήμα Visual Arts του Διεθνούς Κέντρου Σπουδών (IB) της Σχολής Μωραΐτη συμμετέχουν στην πλατφόρμα do your pART που θα λειτουργήσει ως διαδικτυακή δημοπρασία έργων τέχνης με στόχο την υποστήριξη της Ένωσης «Μαζί για το Παιδί».

    «Η πανδημία είναι μια συνθήκη που μας έφερε πιο κοντά», όπως σημειώνουν και οι διοργανωτές. Η πρωτοβουλία ανήκει στους δύο αποφοίτους της Σχολής Μωραΐτη Αλέξανδρο Δρακινό και Παναγιώτη Θεριανό, οι οποίοι αξιοποίησαν το χρόνο που τους δόθηκε κατά τη διάρκεια του εγκλεισμού για να στηρίξουν τα χιλιάδες παιδιά που στηρίζει η Ένωση «Μαζί για το Παιδί» δημιουργώντας την «do your pART»: στα αγγλικά δημιουργεί ένα λεκτικό παιχνίδι ανάμεσα στις έννοιες τέχνη και συμμετοχή και σε ελεύθερη μετάφραση σημαίνει «παίξτε το ρόλο σας».

    Έτσι οι ευαισθητοποιημένοι αυτοί νέοι συγκέντρωσαν περισσότερα από εξήντα έργα τέχνης τα οποία φιλοτέχνησαν μαθητές και απόφοιτοι του καλλιτεχνικού τμήματος του IB με μοναδικό σκοπό να τα διαθέσουν στη δημοπρασία, τα έσοδα της οποίας θα διατεθούν εξολοκλήρου στους σκοπούς της Ένωσης.

    Όποιος επισκεφτεί την ιστοσελίδα της δημοπρασίας https://www.doyourpart.eu/ εύκολα θα καταφέρει να εξασφαλίσει τη συμμετοχή του. Η δημοπρασία λειτουργεί όπως όλες οι ζωντανές ή διαδικτυακές δημοπρασίες των μεγάλων οίκων. Αφού παρατηρήσει κανείς τα έργα και τις τιμές τους, κατοχυρώνει την προσφορά του/της με την επιλογή Place your Bid. Στη συνέχεια παρακολουθεί την πορεία του έργου καθώς εξελίσσεται η δημοπρασία. Αν στη λήξη της προθεσμίας η δική του παραμένει η υψηλότερη, τότε αποκτάει και συγκεκριμένο έργο. Στο τέλος λαμβάνει ενημερωτικό μήνυμα σχετικά με τις λεπτομέρειες για την παραλαβή του έργου καθώς και για την προσωπική δωρεά του/της στην Ένωση «Μαζί για το Παιδί».

    Το εγχείρημα «do your pART» εντάσσεται στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας Together we Create» που λειτουργεί ως hub μέσα στην Ένωση «Μαζί για το Παιδί» φιλοξενώντας ευέλικτα σχήματα και προτάσεις νέων ανθρώπων που αποσκοπούν στην ενίσχυσή της Ένωσης. Δημιουργήθηκε εν μέσω κορονοϊού από την Αλίκη Μαρτίνου, την αδελφή της Αταλάντη Μαρτίνου, τη Λούση Φάις και τη Μαρία Τσούτσια οι οποίες αναγνώρισαν την ευκαιρία για δράση και δημιουργία που χαρακτηρίζει τους νέους ανθρώπους της κοινωνικής δράσης. Επιθυμία τους, να διαμορφωθεί ένα ευρύτερο κίνημα προσφοράς υπό την ομπρέλα του “Together we Create”.

    Το «Μαζί για το Παιδί», με πρόεδρο την Αλεξάνδρα Μαρτίνου, αποτελεί ένωση μη-κερδοσκοπικών σωματείων και ιδρυμάτων, τα οποία εργάζονται από το 1996 για την ευημερία παιδιών, νέων και οικογενειών που αντιμετωπίζουν τη φτώχεια, την αναπηρία, την κακοποίηση και την αρρώστια. Η Ένωση και τα μέλη της προσφέρουν υπηρεσίες σε περισσότερα από τριάντα χιλιάδες παιδιά στην Ελλάδα ετησίως.



    ΣΧΟΛΙΑ