• Πολιτισμός

    Απεβίωσε λίγο πριν κλείσει τα 100 η ηθοποιός Μπέτι Γουάιτ

    • NewsRoom
    Απεβίωσε λίγο πριν κλείσει τα 100 η ηθοποιός Μπέτι Γουάιτ

    Μπέτι Γουάιτ


    Την τελευταία της πνοή άφησε λίγο πριν την αλλαγή του χρόνου και τρεις εβδομάδες πριν η ίδια συμπληρώσει τα 100 της χρόνια η Αμερικανίδα ηθοποιός Μπέτι Γουάιτ.

    Η Μπέτι Γουάιτ είχε μια μακρά σταδιοδρομία στην τηλεόραση που καλύπτει οκτώ δεκαετίας. Το 1939, σε ηλικία 18 ετών, είχε πρωτοεμφανιστεί στην «Εύθυμη Χήρα», σε έναν πειραματικό τηλεοπτικό σταθμό.

    Γεννημένη  στις 17 Ιανουαρίου 1922 σε προάστιο του Σικάγο, η Μπέτι Γουάιτ είχε μια μακρά σταδιοδρομία στην τηλεόραση που καλύπτει οκτώ δεκαετίας. Το 1939, σε ηλικία 18 ετών, είχε πρωτοεμφανιστεί στην «Εύθυμη Χήρα», σε έναν πειραματικό τηλεοπτικό σταθμό.

    Στο ραδιόφωνο ξεκίνησε τη δεκαετία του 1940 ενώ στην πορεία απέκτησε και δική της ραδιοφωνική εκπομπή.

    Το 1949 άρχισε να εμφανίζεται σε τηλεοπτικό σόου, κάτι που της εξασφάλισε περισσότερους ρόλους στην τηλεόραση τις επόμενες δεκαετίες.

    Η Γουάιτ είχε γίνει διάσημη για τη συμμετοχή της στην κωμική σειρά «Τα Χρυσά Κορίτσια» που παίχτηκε και στην Ελλάδα

    Είχεεμφανιστεί, μεταξύ άλλων, στο «Mary Tyler Moore Show», το «Πλοίο της Αγάπης», το «Τόλμη και Γοητεία» και πολλές άλλες σειρές, σε μικρότερους ή μεγαλύτερους ρόλους. Το 2010 είχε εμφανιστεί στο Saturday Night Live, ένα από τα γηραιότερα πρόσωπα που πέρασαν από το σόου. Εδώ σε ένα διασκεδαστικό σκετς γεμάτο υπονοούμενα:

    Στη μακρά καριέρα της έχει κερδίσει Emmy, βραβεία από την ένωση των ηθοποιών και ένα Grammy, ενώ υπήρξε υποψήφια για επτά Χρυσές Σφαίρες.



    ΣΧΟΛΙΑ