• Πολιτισμός

    Αναβάλλεται η Art Basel


    Αναβάλλεται η Art Basel, το μεγαλύτερο καλλιτεχνικό γεγονός στον κόσμο, που αποτελεί βαρόμετρο για τις αισθητικές και οικονομικές εξελίξεις στο χώρο.

    Είχε προγραμματιστεί για τον Ιούνιο αλλά η  φουάρ της Βασιλείας πρόκειται τώρα να πραγματοποιηθεί τον προσεχή Σεπτέμβριο εξαιτίας των επιπτώσεων της πανδημίας και με σκοπό να προστατευτεί η καλλιτεχνική κοινότητα, οι υπάλληλοι της διοργάνωσης καθώς και οι θεατές.

    «Ευχαριστούμε τις γκαλερί για την υποστήριξή τους και για την κατανόησή τους όσον αφορά αυτήν την εξαιρετικά σύνθετη απόφαση που πήραμε», δήλωσε γενικός διευθυντής της Art Basel Μαρκ Σπίγκελ (Marc Spiegel).

    «Ελπίζουμε ότι η κατάσταση θα βελτιωθεί γρήγορα και θα συνεργαστούμε στενά με τους εκθεσιακούς μας χώρους ώστε να παρουσιάσουμε μία επιτυχημένη φουάρ τον Σεπτέμβριο. Την ίδια στιγμή, αναγνωρίζουμε πόσο δυναμικά αναπτύσσεται αυτή η κατάσταση και θα εξακολουθήσουμε να την παρακολουθούμε στενά. Η υγεία και η προστασία των γκαλερί, των συνεργατών, των προσκεκλημένων μας μαθώς και των εργαζόμενών μας παραμένει προτεραιότητα και θα προσαρμόσουμε τον προγραμματισμό μας ανάλογα με τις εξελίξεις», συμπλήρωσε αφήνοντας να εννοηθεί ότι ακόμη και το ραντεβού του Σεπτεμβρίου τελεί υπό αίρεση.

    Art Basel 2019

    «Συνεχίζουμε να επενδύουμε στην ψηφιακή μας πλατφόρμα και τις διαδικτυακές μας αίθουσες -Online Viewing Rooms. Προσεχώς πρόκειται να ανακοινώσουμε περαιτέρω πρωτοβουλίες στην ίδια κατεύθυνση» κατέληξε.



    ΣΧΟΛΙΑ