Πολιτική

Ζωή Ράπτη: «Εντολή και χρέος για σκληρή δουλειά η τιμητική εμπιστοσύνη του Πρωθυπουργού»

  • NewsRoom

Ζωή Ράπτη


«Η τιμητική εμπιστοσύνη του Πρωθυπουργού, κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, στο πρόσωπό μου αποτελεί για μένα εντολή και χρέος για σκληρή δουλειά με όραμα, συνέπεια και ευσυνειδησία».

Με αυτόν τον τρόπο σχολίασε την ανακοίνωση της εισόδου της στην κυβέρνηση η νέα Υφυπουργός Υγείας, Ζωή Ράπτη, λίγη ώρα μετά την ανακοίνωση του «μίνι» ανασχηματισμού.

Η Ζωή Ράπτη είναι δικηγόρος Αθηνών στο Συμβούλιο της Επικρατείας, με ειδίκευση στο Δίκαιο του Περιβάλλοντος και της Χωροταξίας. Εκπροσωπεί την Ελλάδα στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο των Δήμων και Περιφερειών. Έχει διατελέσει αντιδήμαρχος και Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του δήμου Ψυχικού, ενώ είναι και μέλος της Γενικής Συνέλευσης της ΚΕΔΚΕ.

Στο παρελθόν, υπήρξε παντρεμένη με τον Μάκη Βορίδη.

Το βιογραφικό της Ζωής Ράπτη, όπως το ανέβασε η ίδια στο facebook:

Η Ζωή Ράπτη, Δικηγόρος, LL.M., είναι Βουλευτής Β’ Περιφέρειας Αθηνών στο Βόρειο Τομέα με τη Νέα Δημοκρατία. Γεννήθηκε στην Αθήνα και κατοικεί στον Δήμο Φιλοθέης – Ψυχικού.

ΣΠΟΥΔΕΣ

Πτυχιούχος της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, με μεταπτυχιακές σπουδές στο Διεθνές Εμπορικό Δίκαιο με διάκριση Master of Laws (LLM with honours) in International Commercial Law στο University of Kent at Canterbury της Μεγάλης Βρετανίας.

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ

Είναι δικηγόρος στο Συμβούλιο της Επικρατείας με ειδίκευση σε θέματα δικαίου του περιβάλλοντος και της χωροταξίας. Έχει χειριστεί με επιτυχία σημαντικές υποθέσεις για την διάσωση κοινοχρήστων χώρων σε πολλές περιοχές στην χώρα μας, μεταξύ των οποίων και της αναδασωτέας έκτασης των Τουρκοβουνίων στο Ψυχικό.

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ

Έχει δεκαεξαετή θητεία στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και έχει διατελέσει Αντιδήμαρχος και Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ψυχικού (1998-2014) καθώς και εκλεγμένη εκπρόσωπος στην Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ).

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ

Έχει διατελέσει νομική σύμβουλος της Γ.Γ. Ολυμπιακών αγώνων του Υπουργείου Πολιτισμού στην κυβέρνηση Κώστα Καραμανλή και νομική σύμβουλος του Υπουργείου Υγείας στο Πρόγραμμα Υποστήριξης Μεταρρύθμισης Υγείας στην κυβέρνηση Αντώνη Σαμαρά.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ

Έχει διατελέσει Γενική Γραμματέας του Ινστιτούτου Δημοκρατίας «Κωνσταντίνος Καραμανλής» (2010- 2015). Ήταν υποψήφια στις Ευρωεκλογές με την Νέα Δημοκρατία το 2014 και στις Βουλευτικές Εκλογές στην Β΄ Περιφέρεια Αθηνών το 2015. Από το 2016 μέχρι σήμερα είναι Γραμματέας Σχέσεων Κοινωνίας – Κόμματος και μέλος των Τομέων Υγείας και Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης της Νέας Δημοκρατίας.ΣΧΟΛΙΑ