ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Έως τις 18.00 της Μεγάλης Δευτέρας, μόλις έξι ώρες πριν εκπνεύσει η σχετική προθεσμία, είχαν εγγραφεί στην πλατφόρμα epistoliki.ypes.gov.gr συνολικά 190.382 Έλληνες από 127 διαφορετικές χώρες. Οι 143.210 (ποσοστό 75,2%) είναι κάτοικοι εντός επικράτειας, ενώ οι 47.172 (ποσοστό 24,8%) είναι Έλληνες του εξωτερικού.
Οι χώρες που καταγράφουν τον μεγαλύτερο αριθμό εγγραφών έως τώρα είναι η Γερμανία με 8.756 εγγεγραμμένους, το Ηνωμένο Βασίλειο με 8.315, οι ΗΠΑ με 3.613, το Βέλγιο με 3.233 και η Ολλανδία με 2.849.
Αξίζει να σημειωθεί ότι μεταξύ των εγγεγραμμένων είναι και Έλληνες που κατοικούν σε χώρες του εξωτερικού και οι οποίοι δεν κατάφεραν να ψηφίσουν στις εθνικές εκλογές του 2023, καθώς δεν κατέστη εφικτό να συσταθεί εκλογικό κέντρο στην περιοχή τους.
Ενδεικτικά, παρατίθενται ορισμένες απ’ αυτές: Αμερικανική Σαμόα, Τζιμπουτί, Ανγκόλα, Μοζαμβίκη Κονγκό, Καμπότζη, Ισημερινός, Γουατεμάλα, Ελ Σαλβαδόρ, Ζάμπια.
Διαβάστε επίσης:
AS Company: Στα 5,5 εκατ. ευρώ τα EBITDA το 2023 – Προτείνει μέρισμα 0,136 ευρώ ανά μετοχή
Άνοιξε το βιβλίο προσφορών για το placement του 15% των μετοχών της AUSTRIACARD του Νίκου Λύκου
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Ν. Παπανδρέου: Το «Σχέδιο Ευρώπη» για την κατάργηση της εξάρτησης από τις τρίτες χώρες στα κρίσιμα φάρμακα
- Η νέα δικαστική διαμάχη για 250 εκατομμύρια που διχάζει ξανά την εφοπλιστική οικογένεια Καρνέση – Το μυστήριο των μετοχών της Λιβερίας – Αποκάλυψη mononews
- TAG Heuer Carrera Chronograph: Η κομψότητα της ταχύτητας με έμπνευση την έρημο
- Μανώλης Γραφάκος: Στον αέρα 320 οικισμοί μπροστά στη νέα αυστηρότερη ευρωπαϊκή οδηγία για τα αστικά λύματα
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.