• Πολιτική

    Ξεκινούν τα συλλαλητήρια για τη Μακεδονία – Δείτε live από την Πέλλα


    Στις 19:30 το απόγευμα θα ξεκινήσουν τα συλλαλητήρια για το όνομα της Μακεδονίας σε 23 πόλεις της Ελλάδας. Τη διοργάνωση έχει αναλάβει η «Επιτροπή για την Ελληνικότητα της Μακεδονίας», η οποία καλεί τους πολίτες να προσέλθουν με ελληνικές σημαίες και χωρίς κομματικά σύμβολα.
    Ως τόπος κεντρικής συγκέντρωσης έχει καθοριστεί άτυπα το συλλαλητήριο στην Πέλλα, για συμβολικούς λόγους, ως γενέτειρα του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Πολίτες με σημαίες συγκεντρώθηκαν για να διαδηλώσουν υπέρ της ελληνικότητας της Μακεδονίας.

    Οι συγκεντρώσεις θα πραγματοποιηθούν σε Πέλλα, Έδεσσα, Καβάλα, Δράμα, Σέρρες, Κιλκίς, Πολύκαστρο, Λαγκαδά, Νέα Μουδανιά, Φλώρινα, Καστοριά, Κοζάνη, Πτολεμαΐδα, Κατερίνη, Βέροια, Σιάτιστα στη Μακεδονία, αλλά και σε Λάρισα, Θήβα, Ιωάννινα, Ρόδο, Χανιά, Κέρκυρα και Χαλκίδα.

    Οι διοργανωτές ανέφεραν πως «Οι πόλεις που θα γίνουν συλλαλητήρια έφτασαν τις 23. Στις πρώτες 13 που ανακοινώθηκε ότι θα πραγματοποιηθούν συλλαλητήρια έγινε συνεννόηση της «Επιτροπής Αγώνα» με τις κατά τόπους Δημοτικές Αρχές, οι οποίες στήριξαν εξ αρχής την προσπάθεια. Το ίδιο συμβαίνει και με τις τοπικές Μητροπόλεις, που πραγματοποιούν μεγάλο αγώνα και παρακινούν τον κόσμο να παρευρεθεί στην κοντινότερη πόλη που θα γίνει συλλαλητήριο»

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Την Παρασκευή υπογράφουν Τσίπρας-Ζάεφ για το όνομα, λέει η αντιπολίτευση των Σκοπίων

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:  Νέο συλλαλητήριο στο Σύνταγμα για τη Μακεδονία – Πότε θα γίνει

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ:Μπαμπινιώτης: Bουλγαρικό ιδίωμα η γλώσσα των Σκοπιανών (video)



    ΣΧΟΛΙΑ