• Πολιτική

    Ξαναχτυπά ο Φίλης: «Με 3,5% πλεονάσματα, δε θα υπάρξει καθαρή έξοδος»

    • NewsRoom
    Νίκος Φίλης. Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ

    Νίκος Φίλης. Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ


    Τα πυρά του για μια ακόμα φορά στρέφει προς το εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ και, κυρίως, προς το οικονομικό επιτελείο της Κυβέρνησης ο πρώην υπουργός Νίκος Φίλης. Μια μέρα μετά τις βολές εναντίον του Ευκλείδη Τσακαλώτου, τον οποίο χαρακτήρισε ως τον υπουργό οικονομικών που υλοποιεί πιο γρήγορα από όλους τα μνημόνια, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ επανέρχεται, σχολιάζοντας τα περί καθαρής εξόδου από τα Μνημόνια.

    Και μπορεί σήμερα να προσπάθησε να ανασκευάσει τις χθεσινές δηλώσεις του, υποστηρίζοντας πως τα λεγόμενά του παρεξηγήθηκαν, ωστόσο όπως έσπευσε να προσθέσει, ο στόχος του 3,5%, που έχει  συμφωνήσει η κυβέρνηση με τους δανειστές, «κόβει τα πόδια» στην προσπάθεια εξόδου από τα Μνημόνια. Για τον λόγο αυτό ζήτησε «εθνική πρωτοβουλία» προκειμένου να ζητηθεί από τους δανειστές αυτό να αλλάξει.

    «Γιατί δεν υπάρχει μια πρωτοβουλία από όλες τις δυνάμεις, εθνική πρωτοβουλία, που να πάνε και να πουν στους δανειστές βγαίνουμε από το μνημόνιο τώρα, από τη δανειακή σύμβαση για να είμαι πιο ακριβής, αλλά δεν μπορούμε να βγούμε με 3,5% πλεονάσματα, αυτό μας κόβει τα πόδια» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Φίλης μιλώντας στον RealFM.
    Σχετικά με τις δηλώσεις του προς το πρόσωπο του Ευκλείδη Τσακαλώτου, ο Νίκος Φίλης φαίνεται τώρα να τα μαζεύει καθώς δήλωσε ότι: «Δεν είπα τον κ. Τσακαλώτο μνημονιακό υπουργό. Ερωτηθείς αν έχει ολοκληρώσει τον χρόνο του στο υπουργείο ο κ. Τσακαλώτος, είπα ότι είναι ένας επιτυχημένος υπουργός. Είπα ότι έχει λάβει δεσμεύσεις η χώρα, τις οποίες υλοποιεί χωρίς χρονοτριβή ο κ. Τσακαλώτος. Τώρα μπορεί κάποιοι να έχουν αντιρρήσεις για αυτές τις δεσμεύσεις. Έχω αντιρρήσεις αλλά αυτό είναι άλλη ιστορία».

    Ο πρώην υπουργός αναφέρθηκε και στο θέμα των πλειστηριασμών, ζητώντας να υπάρξει νομοθετική πρωτοβουλία προκειμένου να υπάρξει προστασία της λαϊκής κατοικίας και να μην περάσουν σε funds όλα τα σπίτια.

    «Εδώ χρειάζεται μια σοβαρή, κατά τη γνώμη μου, πρωτοβουλία που θα έχει και νομοθετικό χαρακτήρα. Όχι μόνο στα λόγια. Ένα θέμα αφορά αυτό, το θέμα των funds. Ένα δεύτερο θέμα, πολύ ουσιαστικό, αφορά τη σιωπηρή συμφωνία που υπάρχει ανάμεσα στις τράπεζες και την κυβέρνηση για το να μην γίνονται πλειστηριασμοί μέχρι 300.000 ευρώ για ακίνητα. Χρειάζεται να δούμε πώς θα προχωρήσουμε σε μία νομοθετική κατοχύρωση» είπε ο κ. Φίλης.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Στον αέρα οι αυριανοί πλειστηριασμοί

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Έρευνα: Ποιες μικρομεσαίες επιχειρήσεις αντέχουν στην κρίση

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Προσγείωση από Κοστέλο: Ποια «καθαρή» έξοδος;



    ΣΧΟΛΙΑ