• Πολιτική

    Βρούτσης: Με τροπολογία ζητάτε από τους υπαλλήλους του ΕΦΚΑ να δουλεύουν και Κυριακές

    • NewsRoom

    Yπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης


    Ακόμα μια περίπτωση στην οποία η κυβέρνηση αποδέχεται την επταήμερη εργασία, και μάλιστα αυτή τη φορά με δική της πρωτοβουλία, παρουσίασε στην Βουλή ο Γιάννης Βρούτσης, κατηγορώντας τον ΣΥΡΙΖΑ για «εμπαιγμό» και «κοροϊδία» ως προς τις αντιδράσεις του στην αναφορά του Κυριάκου Μητσοτάκη για την επταήμερη λειτουργία της βιομηχανίας Παπαστράτος.

    Ο βουλευτής της ΝΔ και αρμόδιος τομεάρχης Εργασίας, παρουσίασε τροπολογία του υπ. Οικονομικών στην οποία η κυβέρνηση υποχρεώνει τους υπαλλήλους του ΕΦΚΑ να εργάζονται και τις Κυριακές, προκειμένου να εκδοθούν εκκρεμείς συντάξεις.

    «Την ώρα που κατηγορείτε τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας για το δήθεν εφταήμερο, εσείς φέρνετε τροπολογία και ζητάτε από τους εργαζόμενους του ΕΦΚΑ να δουλέψουν και κατά τις Κυριακές και εξαιρέσιμες ημέρες», είπε ο κ. Βρούτσης ανεβάζοντας τους τόνους στην Βουλή. «Να την αποσύρετε τώρα».

    Στη συγκεκριμένη τροπολογία, αναφέρεται χαρακτηριστικά:

    «Οι ομάδες εργασίας μπορούν να παρέχουν απογευματινή υπερωριακή εργασία και υπερωριακή εργασία κατά τις Κυριακές και εξαιρέσιμες ημέρες, οι δε υπάλληλοι που συμμετέχουν σε αυτές αμείβονται σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 20 του ν. 4354/2015 (Α΄ 176).»

    «Η διάταξη έχει απλή λογική» απάντησε ο υφυπουργός Εργασίας Τάσος Πετρόπουλος, ο οποίος υπερασπίστηκε την επίμαχη τροπολογία. «Επιχειρείτε να δημιουργήσετε ομίχλη για να κρύψετε το ατόπημα ή την εσφαλμένη διατύπωση όπως προσπαθείτε την παρουσιάσετε ενώ είναι πολιτική στόχευση για σταθερή και χωρίς όρια απασχόληση», ανέφερε.  Όπως υποστήριξε, οι ώρες συνολικής εργασίας κι όλες οι λεπτομέρειες θα καθοριστούν με Κοινή Υπουργική Απόφαση.

     



    ΣΧΟΛΙΑ