• Πολιτική

    Βρετανία: Το «δεξί χέρι» του Τζέρεμι Κόρμπιν φαβορί για νέα πρόεδρος των Εργατικών

    • NewsRoom

    Ο Τζέρεμι Κόρμπιν και η Ρεμπέκα Λονγκ Μπέιλι


    Το «δεξί χέρι» του επικεφαλής των Εργατικών Τζέρεμι Κόρμπιν, η 40χρονη Ρεμπέκα Λονγκ-Μπέιλι, που είναι υπεύθυνη για θέματα Επιχειρήσεων και Ενέργειας στους Εργατικούς, φαίνεται πως είναι το μεγάλο φαβορί για να γίνει η νέα ηγέτης του κόμματος, μετά την ήττα τους στις εκλογές της 12ης Δεκεμβρίου.

    Το Εργατικό Κόμμα φαίνεται πως έχει επικεντρωθεί στη διαδοχή του Τζέρεμι Κόρμπιν, ο οποίος έχει δηλώσει ότι θα παραμείνει προσωρινά στην ηγεσία του κόμματος, μέχρι να υπάρξει διάδοχη κατάσταση.

    Η διαδικασία για την εκλογή του διαδόχου του αναμένεται ότι θα ξεκινήσει με τη νέα χρονιά. Ο νέος ηγέτης θα επιλεγεί δια ψηφοφορίας μεταξύ των μελών του κόμματος και των εγγεγραμμένων υποστηρικτών του και θα αναλάβει καθήκοντα πριν από το τέλος του Μαρτίου. Η διαδικασία εκλογής θα διαρκέσει περίπου δέκα εβδομάδες.

    Το όνομα της Ρεμπέκα Λονγκ-Μπέιλι ακούγεται πολύ έντονα τον τελευταίο καιρό στο εσωτερικό του κόμματος. Η 40χρονη πολιτικός προέρχεται από οικογένεια της εργατικής τάξης, καθώς ο πατέρας της ήταν εκφορτωτής στο Μάντσεστερ, όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα «Daily Mail». Η «ταπεινή» καταγωγή της μπορεί να θεωρηθεί μεγάλο προτέρημα ώστε να ανακτήσει τους παραδοσιακούς ψηφοφόρους του κόμματος, διατηρώντας παράλληλα τη στήριξη των «Κορμπινιστών». Παράλληλα, η Λονγκ-Μπέιλι είχε τηρήσει κάποιες αποστάσεις από την υποστήριξη του δεύτερου δημοψηφίσματος στο Brexit, κάτι που θα μπορούσε να κερδίσει τους ψήφους των απογοητευμένων πρώην ψηφοφόρων του Εργατικού κόμματος που στηρίζουν το Brexit.

    Αν και είναι πολλά τα ονόματα των πιθανών διαδόχων του Κόρμπιν, υπάρχουν πολλές πιθανότητες να αποκτήσουν οι Εργατικοί για πρώτη φορά γυναίκα ηγέτη. Σε περίπτωση πάντως που επικρατήσει η Λονγκ-Μπέιλι, τότε θα έχει νικήσει η αριστερή πτέρυγα του κόμματος έναντι της πιο κεντρώας.



    ΣΧΟΛΙΑ