• Πολιτική

    Τζόνσον: Είναι ανάγκη η Βρετανία να πάει σε εκλογές

    • NewsRoom

    Μπόρις Τζόνσον


    Είναι ανάγκη η Βρετανία να οδηγηθεί σε βουλευτικές εκλογές, δήλωσε ο Μπόρις Τζόνσον απευθυνόμενος σε δημοσιογράφους μετά το τέλος συνάντησης που είχε στην Νέα Υόρκη.

    Λίγο νωρίτερα ο Βρετανός πρωθυπουργός σχολιάζοντας την ετυμηγορία του Δικαστηρίο, που έκρινε παράνομη την αναστολή λειτουργίας του Κοινοβουλίου, είπε ότι η απόφαση αυτή πλήττει τις προσπάθειές του για να εξασφαλίσει συμφωνία για το Brexit, αλλά σύμφωνα με τον νόμο, το Ηνωμένο Βασίλειο θα αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωσης στις 31 Οκτωβρίου.

    Δέχεται την απόφαση, αλλά «κλωτσάει» ο Τζόνσον

    Ο Τζόνσον, από την Νέα Υόρκη, σημειώνει πως είναι μια απόφαση που πρέπει να γίνει σεβαστή και συμπληρώνει πως «σύμφωνα με τον νόμο, ως αυτός έχει, το Ηνωμένο Βασίλειο θα αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση στις 31 Οκτωβρίου, ό,τι και να γίνει, αλλά το συνταρακτικό για μας τώρα είναι να κάνουμε μια καλή συμφωνία».

    «Γι’αυτό προσπαθούμε αυτήν την στιγμή. Και, για να είμαι ειλικρινής, αυτή η προσπάθεια δεν διευκολύνεται και πολύ με τέτοια πράγματα από το Κοινοβούλιο και τα δικαστήρια».

    Ο Τζόνσον δηλώνει πεπεισμένος πως θα καταφέρει μια συμφωνία ως την καταληκτική ημερομηνία της 31ης Οκτωβρίου και τονίζει πως οι πολίτες της Βρετανίας θέλουν να δουν τους βουλευτές και τους πολιτικούς να εργάζονται για το κοινό εθνικό συμφέρον.

    Πηγή της Ντάουνινγκ Στριτ δήλωσε από την Νέα Υόρκη ότι ο Μπόρις Τζόνσον δεν θα παραιτηθεί και ότι θα επιστρέψει στο Λονδίνο μετά την σημερινή του ομιλία στα Ηνωμένα Εθνη, επισπεύδοντας κατά λίγες ώρες την αναχώρησή του, ώστε να βρίσκεται αύριο το πρωί στο Κοινοβούλιο.

    Ο Βρετανός πρωθυπουργός θα έχει τηλεφωνική συνομιλία σήμερα με υπουργούς της κυβέρνησής του. Όταν ερωτήθηκε για το συνέδριο του Συντηρητικού Κόμματος, τις εργασίες του οποίου επρόκειτο να ανοίξει την Κυριακή, ο Μπόρις Τζόνσον απάντησε ότι δεν έχει μιλήσει ακόμη με τον πρόεδρο της Βουλής των Κοινοτήτων σχετικά με τις ημερομηνίες που θα συνεδριάσει το σώμα.

     



    ΣΧΟΛΙΑ