• Πολιτική

    Βόζεμπεργκ: Πρωτοπόρος η Ελλάδα στην απαγόρευση χρήσης κατασκοπευτικών λογισμικών

    • NewsRoom

    Ελίζα Βόζεμπεργκ, ευρωβουλευτής ΝΔ


    Για τα πορίσματα της ειδικής εξεταστικής επιτροπής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου (PEGA) σχετικά με τη χρήση κακόβουλων λογισμικών παρακολούθησης στα κράτη-μέλη και για την έλλειψη νομοθετικής παρακολούθησης από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, μίλησε στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο η ευρωβουλευτής της ΝΔ και του ΕΛΚ Ελίζα Βόζεμπεργκ, παρουσία του Ευρωπαίου επιτρόπου για θέματα Δικαιοσύνης, Ντιντιέ Ρέιντερς.

    Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, «η Ελληνίδα ευρωβουλευτής υπογράμμισε ότι η Ελλάδα αλλά και η Κύπρος, σε αντίθεση με άλλες χώρες, συνεργάστηκαν άμεσα με τα μέλη της Επιτροπής και παρείχαν πληροφορίες για όλες τις εξεταζόμενες υποθέσεις».

    Στην ίδια ανακοίνωση, υπογραμμίζεται, επίσης, ότι «η Ελλάδα νομοθέτησε πρώτη την απαγόρευση εισαγωγής, χρήσης, πώλησης και διανομής παράνομων λογισμικών καθώς και την αυστηροποίηση της ποινικής μεταχείρισης της χρήσης τους».

    Στο πλαίσιο αυτό, η κ. Βόζεμπεργκ ανέφερε ότι «ανάλογη νομοθεσία είναι απαραίτητη σε όλα τα κράτη-μέλη ενώ παράλληλα η Ένωση χρειάζεται ένα κοινό πλαίσιο για το απόρρητο των επικοινωνιών και την προστασία των προσωπικών δεδομένων, που να εγγυάται την ασφάλεια όλων των Ευρωπαίων πολιτών, πριν από το τέλος της τρέχουσας κοινοβουλευτικής θητείας».

    Διαβάστε επίσης:

    ΣΥΡΙΖΑ: Αποχώρησε και ο Δημήτρης Παπαδημούλης – Η επιστολή που έστειλε

    Ολλανδία: Η άκρα δεξιά οδεύει προς μεγάλη νίκη στις βουλευτικές εκλογές

    Βρετανία: Άλμα στα τιμολόγια ρεύματος από αρχές 2024 – Λιγότερη κατανάλωση, μεγαλύτερη αύξηση



    ΣΧΟΛΙΑ