• Πολιτική

    Βουλή: Στα «άκρα» η κόντρα Μητσοτάκη-Τσίπρα – Σύγκρουση για το αν παρακολουθούταν ο Κ. Φλώρος

    • Του Αντώνη Ι. Αντωνόπουλου


    Στα άκρα οδηγήθηκε η σύγκρουση ανάμεσα σε Κυριάκο Μητσοτάκη και Αλέξη Τσίπρα. Ένταση επικράτησε στην αίθουσα όταν ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σε έντονο ύφος  ζήτησε να απαντήσει ο Πρωθυπουργός αν η ΕΥΠ παρακολουθούσε τον αρχηγό του ΓΕΕΘΑ, Κωνσταντίνο Φλώρο.

    Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι θα κατέβει από το βήμα προκειμένου να απαντήσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

    Ακολούθησε έντονη λογομαχία μεταξύ των δυο αντρών.

    Μετά από έντονους διαξιφισμούς  ο Αλέξης Τσίπρας διέκοψε την ομιλία του από το βήμα προκειμένου να λάβει τον λόγο ο Πρωθυπουργός και να απαντήσει.

    Ο Κ. Μητσοτάκης ζήτησε να ολοκληρώσει ο Αλέξης Τσίπρας και μετά να απαντήσει πράγμα που τελικά έγινε ανεβάζοντας τους τόνους.

    Απευθυνόμενος στον κ. Τσίπρα μίλησε με σκληρή γλώσσα “Είπατε ότι το παράνομο λογισμικό Pretador λειτουργούσε στο γραφείο μου. Είστε ψεύτης . Δεν σας επιτρέπω. Έχετε στοιχεία;  Θέλετε να πείτε ότι καθόμουν στο γραφείο μπροστά σε έναν υπολογιστή και άκουγα στον Χατζηδάκη ή τον Φλώρο; Δεν ντρέπεσαι ;Δεν πρόκειται να επιτρέψω να γίνει  η αίθουσα αυτή σε θέατρο του παραλόγου και μάλιστα με κίνδυνους  για την εθνική ασφάλεια.”

    Αμέσως μετά τη τριτολογία του, ο Πρωθυπουργός αποχώρησε από την αίθουσα και ο Πρόεδρος της Βουλής επικαλούμενος τον κανονισμό υποστήριξε ότι ολοκληρώθηκε η συζήτηση μεταξύ τους προκαλώντας νέα εστία έντασης.

    Ο κ. Τσίπρας με διευκρινιστική του δήλωση είπε ότι οι στιγμές είναι κρίσιμες και ότι με την εθνική ασφάλεια δεν παίζουν και τόνισε πως «η εικόνα της αποχώρησης του Πρωθυπουργού από την αίθουσα χωρίς να απαντήσει θα τον ακολουθεί για πάντα».

    Παρακολουθήστε live:

     

    Διαβάστε επίσης

    Χτυπάει κόκκινο η αντιπαράθεση στη Βουλή – Μητσοτάκης για παρακολουθήσεις: Δεν ξέρω και δεν πρέπει να ξέρω (Live)

    Βουλή: Στα κάγκελα η Φωτεινή Πιπιλή



    ΣΧΟΛΙΑ