• Πολιτική

    Βουλή: Η Σοφία Βούλτεψη έδειξε στα έδρανα του ΣΥΡΙΖΑ φωτογραφία του Τσίπρα με τον Όρμπαν

    Σοφάι Βούλτεψη


    Αναστάτωση προκλήθηκε το απόγευμα της Τρίτης στη Βουλή με πρωταγωνιστές την Σοφία Βούλτεψη, τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και τον.. Βίκτορ Όρμπαν.

    Η αντιπαράθεση ξεκίνησε όταν κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του νομοσχεδίου για το άσυλο, ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής και Ασύλου Γιώργος Κουμουτσάκος ευχαρίστησε μία σειρά από χώρες που συνεργάζονται με την Ελλάδα στο προσφυγικό. Σε εκείνο το σημείο επενέβη από τα έδρανα της αντιπολίτευσης ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, φωνάζοντας ειρωνικά προς τον κ. Κουμουτσάκο «την Ουγγαρία του Όρμπαν ξέχασες».

    Ωστόσο, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ υπολόγιζε χωρίς την… Σοφία Βούλτεψη. Η βουλευτής της ΝΔ πλησίασε τα έδραναν της αντιπολίτευσης και άρχισε να δείχνει στο κινητό της μια φωτογραφία του Αλέξη Τσίπρα με τον Βίκτορ Όρμπαν, από παλαιότερη συνάντησή τους.

    Η κίνηση της κας Βούλτεψη προκάλεσε τις διαμαρτυρίες του Δημήτρη Τζανακόπουλου, ο οποίος στράφηκε με έντονο ύφος προς το προεδρείο, την ώρα που η Σία Αναγνωστοπούλου χαμογελούσε.

    Λίγη ώρα μετά το «επεισόδιο», η Σοφία Βούλτεψη βρέθηκε στην  αίθουσα των κοινοβουλευτικών συντακτών. Η βουλευτής της ΝΔ διέψευσε ότι χρησιμοποίησε υβριστικές εκφράσεις εναντίον των βουλευτών της αξιωματικής αντιπολίτευσης, όπως την κατηγόρησε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος.



    ΣΧΟΛΙΑ