• Πολιτική

    Οι βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ καλύπτουν την Χριστοδουλοπούλου: Δεν θα γίνουμε τηλεοπτικό παράθυρο

    • NewsRoom
    Τασία Χριστοδουλοπούλου


    Στο πλευρό της προέδρου της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας, Τασίας Χριστοδουλοπούλου, έσπευσαν να σταθούν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, μετά την επίθεση που δέχθηκε από σύσσωμη την αντιπολίτευση.

    Η κυρία Χριστοδουλοπούλου κατηγορήθηκε από την αντιπολίτευση με μια πρωτοφανή ενέργεια, αποφάσισε να ακυρώσει τη δυνατότητα της μειοψηφίας να προσκαλεί για ακρόαση στην Επιτροπή τα πρόσωπα που επιθυμεί, προκειμένου να προστατεύσει τον Πάνο Καμμένο για την υπόθεση της συμφωνίας πώλησης αμυντικού εξοπλισμού στη Σαουδική Αραβία. Αντίθετα, όταν κατάλαβε πως η αντιπολίτευση διέθετε τον κατάλληλο αριθμό βουλευτών για να προσκαλέσει τον κ. Καμμένο για εξηγήσεις, αποφάσισε να υποβάλλει αίτημα στο Επιστημονικό Συμβούλιο της Βουλής με το ερώτημα εάν η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας μπορεί να καλεί σε ακρόαση όποιον θέλει και αφετέρου ποιες ακριβώς είναι οι αρμοδιότητές της, με τους βουλευτές των άλλων κομμάτων να διαμαρτύρονται πως επιχειρεί να υποβαθμίσει την ίδια την επιτροπή.

    Μάλιστα, η κ. Χριστοδουλοπούλου αντιπρότεινε η υπόθεση να εξεταστεί από την Επιτροπή Εξοπλιστικών, παρά το γεγονός πως η επιτροπή της είναι αρμόδια για υποθέσεις σκανδάλων και διαφθοράς των θεσμών.

    «Οι βουλευτές της πλειοψηφίας, όπως και η πρόεδρος της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, Τ. Χριστοδουλοπούλου, υπερασπίζονται συστηματικά το κύρος της Επιτροπής» υπογραμμίζει ο ΣΥΡΙΖΑ και συμπληρώνει «σέβονται την κοινοβουλευτική διαδικασία, και δεν θα συνηγορήσουν στη μετατροπή της σε τηλεοπτικό παράθυρο, όπως επιθυμεί η ΝΔ».

    Υπενθυμίζεται πως οι συνεδριάσεις της επιτροπής Εξοπλιστικών, στην οποία πρότεινε η κ. Χριστοδουλοπούλου να μεταφερθεί η  εξέταση της υπόθεσης, είναι μυστικές και δεν μεταδίδονται μέσω του καναλιού της Βουλής.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Χαμός στη Βουλή από τις νέες μεθοδεύσεις της Χριστοδουλοπούλου για να καλύψει τον Πάνο Καμμένο

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Η «αγκαλιά» της Τασίας Χριστοδουλοπούλου στον Καμμένο – Πώς η αντιπρόεδρος της βουλής εκνεύρισε την αντιπολίτευση



    ΣΧΟΛΙΑ