• Πολιτική

    Βορίδης: Κριτική σε Ελληνική Λύση και Σπαρτιάτες για την ψήφο των αποδήμων

    Μάκης Βορίδης, Υπουργός Επικρατείας

    Μάκης Βορίδης, Υπουργός Επικρατείας


    Κριτική στην Ελληνική Λύση και τους Σπαρτιάτες για τη στάση τους στο θέμα της ψήφου των ομογενών άσκησε ο υπουργός Επικρατείας, Μάκης Βορίδης, παρεμβαίνοντας στην ολομέλεια της Βουλής.

    Απευθυνόμενος στον Κυριάκο Βελόπουλο, διάβασε τα πρακτικά προ δύο ετών, με τον πρόεδρο της Ελληνικής Λύσης να τάσσεται υπέρ του ίδιου νομοθετήματος. «Θυμάμαι τη συζήτηση στην ολομέλεια επ’ αυτής της ομοίας διατάξεως.

    Είχατε κάνει ομιλία που δεν είχε σχέση με το αντικείμενο. Είχατε πει για όλα, όμως για την ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού δεν είπατε τίποτα. Μου είπατε τότε ότι η κυβέρνηση της ΝΔ ήρθε στην δική σας γραμμή. Τώρα, που ήρθαμε στη γραμμή τη δική σας, δεν σας προφτάσαμε, αλλάξατε γραμμή».

    Αναφορικά με τους Σπαρτιάτες, όπως είπε ο κ. Βορίδης «στην Επιτροπή είχαν θέση υπέρ του νομοσχεδίου, τώρα όμως προτίθενται να δηλώσουν παρών. Τι συνέβη και μετεστράφησαν απόψεις μέσα σε δύο μέρες για ένα τόσο σημαντικό θέμα;

    Δεν είναι πατριωτικό ζήτημα κάθε Έλλην πολίτης να μπορεί να ασκεί το εκλογικό του δικαίωμα που θα το ασκούσε ούτως ή άλλως; Πώς είναι δυνατόν πατριωτικό κόμμα να διαφωνεί και να μην υπερψηφίζει τη διευκόλυνση Ελλήνων που κατοικούν στο εξωτερικό;

    Ο εκτός Ελλάδος ελληνισμός, μαζί με τον εδώ Ελληνισμό δεν συγκροτούν το Έθνος; Μπήκατε σε αυτή τη γραμμή δήθεν για να κάνετε αντιπολίτευση; Κάντε αντιπολίτευση σε κάποιο άλλο νομοσχέδιο».

    Διαβάστε επίσης:

    Ανδρουλάκης: Ήρθε η ώρα για ένα σύγχρονο σχέδιο πρόληψης των πυρκαγιών

    Μητσοτάκης: Ουδέποτε ο Ερντογάν μου έθεσε ζητήματα που αφορούν την εθνική κυριαρχία

    Μαρινάκης: Η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός στο πλευρό όσων έχασαν την περιουσία τους από τις πυρκαγιές



    ΣΧΟΛΙΑ