Πολιτική

«Βόμβες» από την κατάθεση Αγγελή στην δικογραφία για την Novartis

  • NewsRoom
αγγελης

Γιάννης Αγγελής


Λεπτομέρειες για τον τρόπο, με τον οποίο δρούσε ο «Ρασπούτιν» και χειραγωγούσε μέλη της Δικαιοσύνης, προκειμένου να προχωρήσουν διώξεις πολιτικών αντιπάλων της προηγούμενης κυβέρνησης περιγράφει στην κατάθεσή του ο αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ιωάννης Αγγελής, η οποία διαβιβάστηκε στην Βουλή και γνώση της έλαβαν σήμερα τα κόμματα.

Ο κ. Αγγελής στην κατάθεσή του, σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr, δεν κατονομάζει τον «Ρασπούτιν», αλλά «φωτογραφίζει» ότι τον συγκεκριμένο ρόλο είχε ο τέως αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης, Δημήτρης Παπαγγελόπουλος.

Ο αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου και πρώην επόπτης των ερευνών για την υπόθεση της Novartis καταγγέλλει ότι ο «Ρασπούτιν» στην ουσία καθοδηγούσε την κυρία Τουλουπάκη για fast track διώξεις. Επισημαίνει δε ότι υπήρξε προαποφασισμένη δίωξη για τους Ανδρέα Λοβέρδο, Άδωνι Γεωργιάδη και Μάριο Σαλμά.

Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες, μεταξύ των επίμαχων αποσπασμάτων της κατάθεσης Αγγελή είναι και τα εξής:

– «Η κυρία Δημητρίου γνωρίζει ποιος είναι ο Ρασπούτιν και μου είχε γνωστοποιήσει το όνομά του»

– «Η κυρία Τουλουπάκη ήρθε για fast track διώξεις χωρίς την τήρηση δικονομικών κανόνων»

–  Η κυρία Δημητρίου μου είχε πει ότι ο Ρασπούτιν επικοινωνούσε με την κυρία Τουλουπάκη μέσω τρίτου προσώπου (σ.σ. αναφέρει έναν εισαγγελέα πρωτοδικών)»

– Στην εισαγγελία πρωτοδικών ο Ρασπούτιν είχε την δική του ομάδα

Στο ερώτημα του εισαγγελέα «ποιος είναι αυτός ο περίφημος Ρασπούτιν;» ο κ. Αγγελής απαντά:

«Μέλος της κυβέρνησης (σ.σ. της προηγούμενης) που είχε την δυνατότητα να διορίζει παιδιά και νύφες ατόμων που βρίσκονται στις ανώτερες βαθμίδες της Δικαιοσύνης και ενδεχομένως ατόμων της εισαγγελίας του Αρείου Πάγου».

Σε άλλο σημείο ο κ. Αγγελής φέρεται να λέει:

– «Η κυρία Δημητρίου με διαβεβαίωσε ότι ο Ρασπούτιν είναι μέλος της κυβέρνησης»

– «Κάθε εντολή που έδινα στην Τουλουπάκη για να εκτελεστεί θα έπρεπε να τελεί υπο την έγκριση αυτής της ανώτερης δύναμης που λέγεται Ρασπούτιν»

-«Στην Βιέννη κατάλαβα ότι η δίωξη ήταν στοχοποιημένη και προαποφασισμένη στα πρόσωπα των κ.κ. Αν. Λοβέρδου, Μ. Σαλμά και Αδ. Γεωργιάδη»


ΣΧΟΛΙΑ