• Πολιτική

    Virginia Raggi: Αυτή είναι η 37χρονη που έγραψε ιστορία ως η πρώτη γυναίκα δήμαρχος της Ρώμης

    • NewsRoom


    Ιστορικό θρίαμβο σημείωσε η 37χρονη Virginia Raggi στις αυτοδιοικητικές εκλογές της Ιταλίας καθώς κατάφερε να γίνει η πρώτη γυναίκα δήμαρχος στη Ρώμη. Η υποψήφια του «Κινήματος των Πέντε Αστέρων» των Beppe Grillo και Roberto Casaleggio, υπερίσχυσε του αντιπάλου της Roberto Giachetti με το συντριπτικό 67,2% των ψήφων. Η νίκη της θεωρείται ήδη ένα προσωπικό πλήγμα για τον πρωθυπουργό της Ιταλίας, Matteo Renzi.

    raggi

    «Είναι η πρώτη φορά που στην ιταλική πρωτεύουσα εκλέγεται γυναίκα δήμαρχος, σε μια φάση κατά την οποία η ισότητα απέχει ακόμη πολύ από το να εφαρμοσθεί πραγματικά. Γυρίζουμε σελίδα, αφήνω πίσω μου τις προσωπικές επιθέσεις που δέχθηκα τις τελευταίες ημέρες», δήλωσε  η Virginia Raggi η οποία θέλησε να αναφερθεί με ευγνωμοσύνη στο έργο των ιδρυτών των Πέντε Αστέρων, Beppe Grillo και Roberto Casaleggio.

    raggi

    Οι εκλογές προκηρύχθηκαν μετά από την παραίτηση του προηγούμενου δημάρχου, Ignazio Marino, τον περασμένο Οκτώβριο και αφού ξέσπασε μεγάλο σκάνδαλο σχετικά με τις δαπάνες του δήμου της Ρώμης, καθώς και τις σχέσεις του με την ιταλική μαφία.

    Ως μέλος του Κινήματος των Πέντε Αστέρων, η Raggi εκλέχθηκε στο δημοτικό συμβούλιο της πόλης, στα έδρανα της αντιπολίτευσης, το 2013. Αν και με μικρή εμπειρία, σύντομα αναδείχθηκε σε ένα πολύτιμο στέλεχος για Κίνημα.

    raggi

    Η επίσημη καταμέτρηση των ψήφων στις δημοτικές εκλογές επιβεβαίωσε τις προβλέψεις των exit polls. Οι σχολιαστές συγκλίνουν στη διαπίστωση ότι οι δημοτικές αυτές εκλογές στέλνουν ένα αρκετά ανησυχητικό πολιτικό μήνυμα προς την κεντροαριστερά του Matteo Renzi, η οποία θα μπορούσε να απειληθεί, στο εγγύς μέλλον, από το Kίνημα των Πέντε Αστέρων, όχι μόνο σε τοπικό επίπεδο, αλλά και σε ό,τι αφορά την διακυβέρνηση της χώρας.

    Η επόμενη δήμαρχος της Ρώμης θα βρει μια πόλη βυθισμένη στα χρέη, ύψους άνω των € 13 δις -που ισοδυναμεί με δύο φορές τον ετήσιο προϋπολογισμό της. raggi

    Σε συνέντευξή της «υποσχέθηκε να καταπολεμήσει τη διαφθορά και να φέρει πίσω το μεγαλείο της Ρώμης, ένα χρόνο μετά το ξέσπασμα ενός τεράστιου σκανδάλου στις συμβάσεις έργου της πόλης». Η Raggi δεν έχει μόνο ορκιστεί να «καθαρίσει» τη Ρώμη από την Μαφία και τα σκουπίδια της, τόσο κυριολεκτικά όσο και μεταφορικά, αλλά έχει επίσης υποσχεθεί να αναλάβει να τακτοποιήσει τις εκκρεμότητες και με την καθολική εκκλησία.  Θα διεκδικήσει επίσης φόρους αξίας μεταξύ 250 και 400 εκατομμυρίων ευρώ από μη καταβληθείσες υποχρεώσεις του Βατικανού.

    Οι φόροι δεν έχουν συλλεχθεί, όπως ισχυρίστηκε η ίδια, γιατί η προηγούμενη διοίκηση της πόλης ήταν πολύ φοβισμένη για να τα βάλει με την εκκλησία.

    Η Raggi όπως φαίνεται είναι πανέτοιμη για…σκληρή δουλειά!

    raggi

     

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

    http://www.mononews.gr/sok-dite-ta-spitia-pou-poloun-se-plistiriasmous-ethniki-ke-eurobank/54715

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: 

    http://www.mononews.gr/orea-proselaves-ena-filo-sou-sti-doulia-tora-ti-kanis-pou-prepi-na-ton-apolisis/54710



    ΣΧΟΛΙΑ