• Πολιτική

    ΒΗΜΑτοδότης: Ποιον αρχιμάγειρα «επιστρατεύει» το Προεδρικό Μέγαρο για το επίσημο δείπνο στους ξένους ηγέτες

    • NewsRoom


    Με όλη την λαμπρότητα που αρμόζει θα γίνουν οι εκδηλώσεις για την επέτειο των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση και φυσικά η χώρα θα επιδείξει με κάθε τρόπο το φιλόξενο πρόσωπό της στους υψηλούς προσκεκλημένους που θα βρεθούν στην Αθήνα από το απόγευμα της Τετάρτης, 24 Μαρτίου.

    Όπως ανακοινώθηκε και επισήμως από την κυβέρνηση, τις εκδηλώσεις θα τιμήσουν με την παρουσία τους ο πρόεδρος της Κύπρου, Νίκος Αναστασιάδης, ο πρίγκιπας Κάρολος με την σύζυγό του Καμίλα και ο πρωθυπουργός της Ρωσίας, Μιχαήλ Μισούστιν.

    Εξαιτίας της έκτακτης κατάστασης που προκαλεί η έκρηξη της πανδημίας  στην Γαλλία, ο πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας Εμανουέλ Μακρόν δεν θα μπορέσει να παραστεί και θα τον εκπροσωπήσει η υπουργός Άμυνας, Φλοράνς Παρλί.

    Μετά την ξενάγηση στην ανακαινισμένη Εθνική Πινακοθήκη, το απόγευμα της Τετάρτης, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου παραθέτει επίσημο δείπνο προς τιμήν των προσκεκλημένων.

    Ποιος είναι όμως ο σεφ που αναλαμβάνει την ευθύνη του δείπνου;

    Σύμφωνα με την στήλη ΒΗΜΑτοδότης, ο αρχιμάγειρας, Λευτέρης Λαζάρου, έλαβε την εντολή από την Προεδρία της Δημοκρατίας να ετοιμάσει το μενού.

    «Έτσι ο πρώτος Έλληνας σεφ που βραβεύτηκε με αστέρι Michelin, μυθικός για τα θαλασσινά του πιάτα, θα ετοιμάσει συνολικά 45 πιάτα, το βράδυ της Τετάρτης σε ένα δείπνο όπου θα τηρηθούν όλα τα μέτρα προστασίας. Και θερμομέτρηση θα γίνει και τεστ.

    Είναι η δεύτερη φορά που η Προεδρία της Δημοκρατίας αναθέτει σε εξωτερικό σεφ να ετοιμάσει δείπνο, αν και διαθέτει σεφ στο Προεδρικό Μέγαρο. Η πρώτη φορά ήταν όταν ανέθεσε στον σεφ Αλέξανδρο Παπανδρέου το δείπνο προς τιμή του Αιγύπτιου Προέδρου» αναφέρει ο ΒΗΜΑτοδότης.

    Διαβάστε ακόμη:

    Εκδηλώσεις για την 25η Μαρτίου: Όλο το πρόγραμμα που θα ακολουθήσουν οι ξένοι ηγέτες

    Πελώνη: Μόνο στρατιωτική παρέλαση την 25η Μαρτίου – Η εθνική οικονομία άντεξε

    Βλ. Πούτιν: Δεν έρχεται στην Αθήνα για την παρέλαση της 25ης Μαρτίου



    ΣΧΟΛΙΑ