• Πολιτική

    Βλ. Πούτιν: Δεν έρχεται στην Αθήνα για την παρέλαση της 25ης Μαρτίου

    • NewsRoom


    Ο Βλαντίμιρ Πούτιν δεν θα παρευρεθεί στην στρατιωτική παρέλαση της 25ης Μαρτίου στην Αθήνα, ξεκαθάρισε σήμερα το Κρεμλίνο.

    Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν δεν σχεδιάζει να επισκεφθεί την Αθήνα παρά την πρόσκληση να παρευρεθεί στη στρατιωτική παρέλαση της 25ης Μαρτίου, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ την Παρασκευή.

    «Όχι» είπε ο Πεσκόφ, όταν ρωτήθηκε αν ο Ρώσος πρόεδρος σχεδίαζε να επισκεφθεί την Αθήνα στις 25 Μαρτίου, σύμφωνα με το Sputnik.gr.

    Ο Έλληνας υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, έκανε γνωστό νωρίτερα ότι ο Βλαντιμίρ Πούτιν, ο Εμανουέλ Μακρόν και ο Πρίγκιπας Κάρολος έλαβαν προσκλήσεις για συμμετοχή στην παρέλαση ως εκπρόσωποι χωρών που συνέβαλαν στην απελευθέρωση της Ελλάδας.

    Ο κ. Παναγιωτόπουλος τόνισε στην συνέντευξή του πως αναμένονταν οι απαντήσεις των ηγετών που είχαν προσκληθεί.

    Όπως έγινε γνωστό πριν από λίγες ημέρες, η στρατιωτική παρέλαση για την 25η Μαρτίου θα πραγματοποιηθεί κανονικά στο Σύνταγμα, τηρουμένων όλων των μέτρων προστασίας.

    Σε αντίθεση με τις τις δυο προηγούμενες παρελάσεις, που δεν έγιναν λόγω της πανδημίας, η κυβέρνηση έχει αποφασίσει να επιτρέψει την παρέλαση, λόγω της επετείου των 200 χρόνων από την ελληνική επανάσταση του 1821.

    Διαβάστε ακόμη:

    Κανονικά η παρέλαση της 25ης Μαρτίου – Προσκεκλημένοι Μακρόν, Πούτιν και πρίγκιπας Κάρολος



    ΣΧΟΛΙΑ