• Πολιτική

    Αποκαλυπτική απολογία της Βίκυς Σταμάτη: «Ο Τσοχατζόπουλος τα έδωσε όλα σε συγκεκριμένα πρόσωπα»

    Βίκυ Σταμάτη

    Βίκυ Σταμάτη (Eurokinisi)


    Άλλοτε κλαίγοντας κι άλλοτε επιτιθέμενη με το «γάντι» σε όσους «την εκδικούνται επειδή είναι σύζυγος του Άκη Τσοχατζόπουλου», η Βίκυ Σταμάτη δίνει από σήμερα τη δική της μάχη ενώπιον των δικαστών του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων για να τους πείσει ότι δεν έχει σχέση με το ξέπλυμα μαύρου χρήματος από μίζες στα εξοπλιστικά και, κατ’επέκταση, να αποτρέψει την επιστροφή της στη φυλακή.

    Η σύζυγος του άλλοτε πανίσχυρου πολιτικού πρωτόδικα είχε καταδικαστεί σε κάθειρξη 12 ετών, χωρίς να της αναγνωριστεί ελαφρυντικό. Σήμερα, πρώτη μέρα της απολογίας της στο δευτεροβάθμιο δικαστήριο, επανέλαβε ότι είναι αθώα, εκφράζοντας το θαυμασμό της για τον Άκη Τσοχατζόπουλο: «Ο συγκεκριμένος άνθρωπος είναι σταθμός για εμένα, η αρχή και το τέλος. Το μεγαλείο ψυχής του άνδρα είναι τέτοιο που αν τον ρωτήσετε για τον Σημίτη και τον Παπανδρέου δεν θα σας πει κακή κουβέντα!».

    Συναισθηματικά φορτισμένη, η Βίκυ Σταμάτη επανέλαβε ότι ο λόγος για τον οποίο δικάζεται είναι πολιτικός: «Δίνω το παρών ενώπιον του Δικαστηρίου σας για τον εαυτό μου και προσπαθώ να δικαιολογήσω την παρουσία μου στο ακροατήριο, δεν καταλαβαίνω το γιατί. Απλά διότι είμαι σύζυγος του Άκη Τσοχατζόπουλου, άρα πρόκειται για εκδίκηση, για τιμωρία!».

    Μετά τη σύλληψη και την προφυλάκισή της τον Απρίλιο του 2012 η ζωή της συζύγου του πρώην υπουργού Εθνικής Άμυνας άλλαξε. Κι όταν αποφυλακίστηκε το φθινόπωρο του 2015, μετά από αλλεπάλληλα απορριπτικά αιτήματα, η ζωή έξω από τη φυλακή δεν ήταν όπως τους παλιούς καλούς καιρούς. «Εγώ δεν ζήτησα ελεημοσύνη από κανέναν αλλά ο άντρας μου ζήτησε από συγγενείς και του είπαν ότι αδυνατούν. Όταν τον ρωτούσα γιατί έφτασες σε αυτό το σημείο, μου έλεγε γιατί τα έδωσα όλα και μου ανέφερε συγκεκριμένα πρόσωπα», είπε απολογούμενη και, χωρίς να τον κατονομάσει, μίλησε και για έναν άλλο πρώην υπουργό του ΠΑΣΟΚ ο οποίος, όπως υποστήριξε, της τηλεφώνησε και της είπε ότι περνά δύσκολα.

    Άκης Τσοχατζόπουλος, Βίκυ Σταμάτη
    Άκης Τσοχατζόπουλος (αριστερά), Βίκυ Σταμάτη (δεξιά)

    Το σπίτι στην Αρεοπαγίτου

    Η αγορά του πολυτελούς σπιτιού απέναντι από την Ακρόπολη, που αποτέλεσε το κύκνειο άσμα για τη χλιδάτη ζωή του ζεύγους Τσοχατζοπούλου, αποτελεί το κύριο σκέλος της κατηγορίας της Βίκυς Σταμάτη για ξέπλυμα μαύρου χρήματος από την προμήθεια των υποβρυχίων και των TOR M1.

    «Λιθοβολήθηκα για το ακίνητο της Διονυσίου Αρεοπαγίτου, για το οποίο ήταν απόφαση του άνδρα μου να έλθει στα χέρια μου», υποστήριξε στην απολογία της. «Μου ανακοίνωσε μια ημέρα ότι θα πάρουμε δάνειο. Έφερα αντιρρήσεις. Έβαλα μια υπογραφή για το δάνειο, ήταν όλα έτοιμα, δεν διάβασα κανένα χαρτί. Σε μια εβδομάδα μέσα από την στιγμή που το διαμέρισμα μεταβιβάστηκε σε εμένα, βλέπουμε σε εφημερίδα να υπάρχει μια τεράστια φωτογραφία και να γίνεται αναφορά για σκάνδαλο. Βρισκόμουν πάντα μπροστά σε μια έκπληξη και πάντα εκ των υστέρων, δεν ξέρω γιατί δεν άσκησα καμία επιρροή επάνω του ενώ το ξέρω ότι τον λάτρεψα και με λάτρεψε».

    Η απολογία άρχισε με την Βίκυ Σταμάτη να διαμαρτύρεται που δεν της επετράπη να απολογηθεί την ερχόμενη εβδομάδα, καθώς όπως είπε στους δικαστές, ήθελε να φύγει νωρίτερα διότι έπρεπε να παραλάβει το γιο της από το σχολείο.

    «Μετά την άρνηση σας – είπε αργότερα στους δικαστές – παρακάλεσα τον αδελφό μου να φύγει από την δουλειά του και να πάρει το παιδί από το σχολείο. Εμένα μου έχετε επιδείξει κυρία πρόεδρε ένα τεράστιο μεγαλείο ότι με επιστρέψατε στο παιδί μου. Η απολογία σημαίνει κατάθεση ψυχής. Απευθύνεστε σε έναν άνθρωπο που δεν είναι προετοιμασμένος να μιλήσει σήμερα. Το παιδί μου δεν ζει την ομαλή ζωή που ζουν αλλά παιδιά της ηλικίας του. Πολλές φορές βρίσκεται σε ένα καταστροφικό δίλημμα και μία αγωνία για τον πατέρα του και αυτό είναι πολύ κακό για την προσωπικότητα του, για τη ζωή του. Αν ρωτήσετε έναν παιδοψυχολόγο πώς μπορεί να αισθάνεται ένας δεκάχρονος, θα σας πει πολύ βαρύτερα πράγματα από αυτά που εκφράζω εγώ αυτήν την ώρα. Έχετε φανταστεί ποια είναι τα τραύματα του και μάλιστα ανίατα, έχετε ευθύνη για αυτό».

    Η απολογία της θα συνεχιστεί την ερχόμενη εβδομάδα.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Σόιμπλε: Η κατάσταση στην Τουρκία είναι για κλάματα -Μπορούμε να της δανείσουμε, υπό προϋποθέσεις

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Δίκη Siemens: «Έκρηξη» της Ζωής Κωνσταντοπούλου μετά την αποβολή από την πολιτική αγωγή του υπό σύσταση σωματείου της

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Λοβέρδος: Yπήρχε και υπάρχει κυβερνητικό plan B – Θα δώσουν λόγο για τις πράξεις τους



    ΣΧΟΛΙΑ