ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Στο δείπνο των ηγετών που φιλοξενεί στην καγκελαρία ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ, στο πλαίσιο των άτυπων συζητήσεων ανά ομάδες με τους ηγέτες της Ε.Ε για την υιοθέτηση της Στρατηγικής Ατζέντας της Ε.Ε. το πρώτο εξάμηνο του 2024, παρακάθισε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.
Κυβερνητικές πηγές υπενθυμίζουν ότι η συζήτηση για την Στρατηγική Ατζέντα της Ε.Ε. άνοιξε στο άτυπο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο της Γρανάδας και αφορά τους τρόπους με τους οποίους θα αντιμετωπίσει η Ε.Ε. τις γεωπολιτικές προκλήσεις, αλλά και πώς θα ενισχύσει το γεωπολιτικό της αποτύπωμα, ήτοι τη Διεύρυνση της Ε.Ε και την ανθεκτικότητα και ανταγωνιστικότητά της.
Στο δείπνο του Προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου παρακάθισαν ο Γερμανός καγκελάριος και οι ηγέτες Ελλάδας, Κύπρου, Αυστρίας, Βελγίου, Λιθουανίας, Ουγγαρίας.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Διαβάστε επίσης
Μητσοτάκης: Στο Βερολίνο για αύξηση πόρων στο μεταναστευτικό – Συνάντηση με Σολτς την Τρίτη
Μερτς (επικεφαλής CDU): Η Ελλάδα είναι σήμερα μια διαφορετική χώρα
Μητσοτάκης από το Βερολίνο: «Θα πρέπει να καταφέρουμε η Ελλάδα να συγκλίνει με την Ευρώπη»
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Έλληνες εφοπλιστές: Πού επενδύουν Δελαπόρτας, Αγγέλου, Παππά, Λασκαρίδης και Οικονόμου πριν κλείσει το 2025
- Ρωσία: «Δεν προετοιμάζεται» συνάντηση Αμερικανών, Ρώσων και Ουκρανών – Οι προτάσεις τους δυσχεραιίνουν την επίτευξη ειρήνης
- Κεφαλογιάννη: Νέο έτος ρεκόρ για τον ελληνικό τουρισμό το 2025 – Ιδιαίτερα ενθαρρυντικές οι προβλέψεις για το 2026
- Πηγές ΥΠΕΘΑ: Όσοι σπουδάζουν ή ζουν στο εξωτερικό δεν επηρεάζονται από το νέο σχέδιο νόμου για τις αναβολές στον στρατό