• Πολιτική

    Βερναρδάκης: Αν κάναμε δημοψήφισμα για τις Πρέσπες θα το κερδίζαμε – Ποιο το ερώτημα που θα έβαζε η κυβέρνηση

    • NewsRoom
    Βερναρδάκης Vernardakis

    Χριστόφορος Βερναρδάκης


    Σίγουρος πως η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα θα κέρδιζε ένα δημοψήφισμα για τη Συμφωνία των Πρεσπών εμφανίστηκε ο υπουργός Επικρατείας Χριστόφορος Βερναρδάκης.

    Μιλώντας στην εφημερίδα Real ο υπουργός Επικρατείας αμφιβάλει πως οι Έλληνες είναι αντίθετοι με τη Συμφωνία, ειδικά αν το ερώτημα που θα έθετε στον λαό η κυβέρνηση θα ήταν: «Είστε υπέρ της μη υπογραφής της Συνθήκης και η γειτονική χώρα να εξακολουθήσει να ονομάζεται, όπως σήμερα, Μακεδονία ή είστε υπέρ της υπογραφής της Συμφωνίας και η γειτονική χώρα να αλλάξει το όνομά της σε Βόρεια Μακεδονία;»

    Ερωτηθείς για το  «εάν το Μαξίμου θα υπερασπιστεί τους υπουργούς εναντίον των οποίων στρέφεται με βαριές κατηγορίες ο Π. Καμμένος», ο κ. Βερναρδάκης απάντησε: «Προφανώς και θα υπερασπιστούμε όλους και όλες που έχουν συμβάλει με αυταπάρνηση και εντιμότητα στην έξοδο της χώρας από την κρίση».

    Ο κ. Βερναρδάκης αναφέρει ότι ο Πάνος Καμμένος «με τέτοιου είδους πρακτικές δεν τιμά ούτε τη δική του συμβολή, ούτε τους δικούς του συνεργάτες που στο κάτω-κάτω έχουν δικαίωμα στην άποψη τους. Φοβάμαι ότι εγκλωβίζεται σε ένα περιθωριακό χώρο αναφοράς που χαρακτηρίζεται από ανορθολογισμό και συνωμοσιολογία».

    Ο Χριστόφορος Βερναρδάκης θεωρεί «έωλο» τον ισχυρισμό περί «εξυπηρέτησης ξένων συμφερόντων» με το «ονοματολογικό» της γειτονικής χώρας, σημειώνοντας, μεταξύ άλλων “μήπως θα ήταν εμπόδιο το ονοματολογικό γι΄ αυτά τα «ξένα συμφέροντα», ώστε να προωθήσουν τάχα τις επιδιώξεις τους; «Αφού, έτσι κι αλλιώς, είχαν αναγνωρίσει τη γειτονική χώρα ως Μακεδονία», αναφέρει χαρακτηριστικά.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Ο. Γεροβασίλη: Υπήρξαν «καθοδηγητές και υποκινητές» των επεισοδίων του συλλαλητηρίου

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Μίχαλος: Θετικές επιπτώσεις στην οικονομία μας από τη συμφωνία των Πρεσπών



    ΣΧΟΛΙΑ