• Πολιτική

    Βελόπουλος: Θεωρώ ότι το όνομα που θα προτείνει ο Μητσοτάκης για ΠτΔ θα είναι έκπληξη

    • NewsRoom


    Σε δηλώσεις προέβη ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος, μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, και αναφερόμενος στο θέμα του Προέδρου της Δημοκρατίας είπε πως δεν μπορεί να τοποθετηθεί εάν δεν μάθει κάποιο συγκεκριμένο όνομα, ενώ εκτίμησε ότι η επιλογή του Προέδρου θα αποτελέσει έκπληξη.

    «Αν δεν μου πει όνομα δεν μπορώ να τοποθετηθώ». Έσπευσε να προσθέσει ότι ο πρωθυπουργός «μου είπε ότι σκέφτεται κάποια ονόματα» και ως δικό του συμπέρασμα κατέληξε υποστηρίζοντας: «Θεωρώ ότι το όνομα που θα προτείνει θα προκαλέσει έκπληξη», εκτίμησε ο κ. Βελόπουλος.

    Το Μαξίμου μετά διευκρίνισε ότι ο πρωθυπουργός δεν είπε ποτέ τίποτα περί «προσώπου-έκπληξης», στη συνάντηση. Εν συνεχεία, μετά την παρεξήγηση, ο ίδιος ο κ. Βελόπουλος διευκρίνισε προς τα ΜΜΕ πως ήταν δική του η αίσθηση πως ο κ. Μητσοτάκης θα προτείνει πρόσωπο για την Προεδρία της Δημοκρατίας που θα προκαλέσει έκπληξη και όχι φράση του ίδιου του πρωθυπουργού εντός του γραφείου.

    Ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης στη δήλωσή του μίλησε και για τον εκλογικό νόμο. «Τον έλαβα από τον πρωθυπουργό, θα τον διαβάσω και θα τοποθετηθώ» αρκέστηκε να πει.

    Τέλος, ως προς τα ελληνοτουρκικά, ο κ. Βελόπουλος τόνισε:«Λέμε όχι στη Χάγη εμείς, μου το έθιξε στη συνάντηση. Αλλά του είπα ότι δεν είναι απλό πήγαμε άλλη μια φορά στις ΗΠΑ και χάσαμε. Έχουμε ενστάσεις στα εθνικά ότι θα είναι δεδομένη η Ελλάδα», ανέφερε για τα εθνικά θέματα και συνέχισε: «Τώρα χρειαζόμαστε φτηνά και καλά όπλα!».



    ΣΧΟΛΙΑ