• Πολιτική

    Βελόπουλος: Είναι προϋπολογισμός με ψεύτικα νούμερα – Το σαρδάμ που προκάλεσε γέλια

    • NewsRoom
    Βελόπουλος

    Ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αλέξανδρος Μπελτές


    Κριτική στην κυβέρνηση, κατηγορώντας την για αποτυχία στην οικονομία, άσκησε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος, κατά τη συζήτηση στη Βουλή για τον προϋπολογισμό του 2023.

    «Όλοι οι προϋπολογισμοί από το 1974 έπεσαν έξω. Το ίδιο θα γίνει και με αυτόν τον προϋπολογισμό. Είναι προϋπολογισμός με ψεύτικα νούμερα», ανέφερε ξεκινώντας την ομιλία του.

    «Εάν όμως ένας πολίτης κάνει λάθος στην φορολογική του δήλωση τιμωρείται με πρόστιμο ή και φυλάκιση. Αν κάνει λάθος ο υπουργός στον προϋπολογισμο δεν γίνεται απολύτως τίποτα. Ο καναδός οικονομολόγος Τζων Κένεθ έλεγε ότι η μόνη αξία των προβλέψεων των οικονομολόγων και των προϋπολογισμών, είναι ότι κάνουν τους αστρολόγους να φαίνονται αξιόπιστοι», συνέχισε.

    Ο κ. Βελόπουλος υποστήριξε πως υπάρχουν 700 χιλιάδες κόκκινα δάνεια, ενώ μέχρι σήμερα έχουν ολοκληρωθεί στην χώρα 53.600 πλειστηριασμοί και πως το 83,2% των ολοκληρωμένων πλειστηριασμών έχουν επισπευσθεί από τις τράπεζες ή τις εταιρείες που συνδέονται με τραπεζικά χαρτοφυλάκια. Μάλιστα, κατηγόρησε τους επικεφαλής των servicers πως έχουν σχέσεις με τα κόμματα, κυρίως τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ, ενώ μεταξύ αυτών συμπεριέλαβε και τον πρώην βουλευτή της ΝΔ Ανδρέα Πάτση.

    «Το θέμα αυτό είναι εξόχως πολιτικό. Ανέφερα για πρώτη φορά τα ονόματα αυτά για να τα μάθουν οι Ρλληνες. Υπάρχει λύση; Υπάρχει, κύριοι, αλλά δεν μπορείτε εσείς να την δώστε λόγω των σχέσεων που διατηρείτε. Εμείς όμως μπορούμε. Την Τρίτη θα καταθέσουμε τροπολογία για να δοθεί τέλος στους πλειστηριασμούς. Να δοθεί τέλος στην δράση των κορακιών», πρόσθεσε, ενώ  κατήγγειλε πως κατά το παρελθόν έγινε γενναίο κούρεμα σε επιχειρήσεις όπως την ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ,  την ΒΩΒΟΣ, την Folli Follie, επιχειρήσεων ιχθυοκαλλιέργιας ή ΜΜΕ.

    «Από το 2020 φώναζα για την επισιτιστική κρίση που έρχεται. Τώρα είναι ακόμα πιο κοντά. Δεν κάνατε τίποτα. Κρούουμε τον κώδωνα του κινδύνου ακόμα μια φορά: Μεγάλη πείνα είναι προ των πυλών στην χώρα μας! Οι τιμές των καυσίμων έχουν πάει στο Θεό! Τα προϊόντα είναι απλησίαστα. Ταυτόχρονα υπάρχει ένας πόλεμος σε εξέλιξη και οι συνέπειές του είναι απρόβλεπτες. Οι εξελίξεις στη διάρκεια του χειμώνα θα είναι δραματικές. Η πείνα απειλεί όλο τον πλανήτη. Μια μεγάλη επισιτιστική κρίση είναι πιο κοντά από ποτέ άλλοτε. Ήδη η έλλειψη λιπασμάτων προκαλεί παγκόσμια ανησυχία. Η Morgan Stanley προειδοποιεί για μία καταιγίδα ύφεσης. Ο διοικητής της FED προειδοποιεί ότι έρχονται επώδυνες ημέρες! Η Blackrock επισημαίνει ότι το easy money για τις τράπεζες είναι πλέον παρελθόν. Το Politico γράφει ότι η παγκόσμια επισιτιστική κρίση θα επιδεινωθεί, ενώ ο ιδρυτής της Blackrock τονίζει ότι θα πρέπει να ανησυχούμε περισσότερο για το φαγητό παρά για το πετρέλαιο! Εσείς δεν κάνετε τίποτα. Δήθεν μαλώνετε για τα μικρά αλλά για τα μεγάλα δεν λέτε τίποτα», ανέφερε επίσης.

    Κατηγόρησε τις κυβερνήσεις πως έχουν δημιουργήσει ένα ληστρικό κράτος φόρων, κατονομάζοντας μια σειρά από φόρους, που όπως ανέφερε ταλανίζουν τους πολίτες.

    «Το φορολογικό σύστημα που εφαρμόζετε είναι κλέφτης και οι εφοριακοί είναι σε ρόλο αγροίκων δίκην νταβατζήδων. 1.047 φοροαπαλλαγές έχει το φορολογικό μας σύστημα. Μιλάμε για τη χαρά του γραφειοκράτη, του δικηγόρου και του λογιστή», πρόσθεσε, ενώ έκανε λόγο για ένα τεράστιο χρέος της χώρας το οποίο εμποδίζει την Ελλάδα να ανακάμψει.

    «Είναι άμεση η ανάγκη για αναστροφή του πολιτικού και οικονομικού μοντέλου της χώρας. Ο πολίτης αισθάνεται μόνος, αβοήθητος. Νιώθει ότι έχει εγκαταλειφθεί στην αγωνιώδη προσπάθεια του να επιβιώσει. Νιώθει ότι μια μικρή ελίτ λειτουργεί ως βιαστής του, ότι η νομοθετική εξουσία έχει παραδοθεί στην εκτελεστική και η εκτελεστική στους ολιγάρχες. Νιώθει ότι η δικαστική εξουσία είναι διεφθαρμένη, ότι τα πάντα γίνονται για έναν μικρό κύκλο ανθρώπων στο κέντρο της πρωτεύουσας, στο Κολωνάκι, στα γραφεία των ολιγαρχών», πρόσθεσε.

    «Εμείς ως Ελληνική Λύση έχουμε καταθέσει προτάσεις. Έχουμε καταθέσει προτάσεις όλο αυτό το διάστημα για τους λιγνίτες, για τις εξορύξεις πετρελαίου και φυσικού αερίου, για τις ρυθμίσεις για τους δανειολήπτες αλλά και για τους οφειλές προς εφορία, ΕΦΚΑ, ταμεία κλπ. για τον πρωτογενή τομέα, για την άμυνα, για την οικονομία. Σε αντιδιαστολή με όλες αυτές τις προτάσεις που καταθέσαμε, εσείς δεν κάνατε τίποτα!», ανέφερε ο κ. Βελόπουλος.

    «Είναι άμεση ανάγκη όμως, επιτέλους, της δημιουργίας ενός Ταμείου Εθνικής Ανάγκης, για την αξιοποίηση των «παγωμένων» εθνικών πόρων, δηλαδή των ελληνικών καταθέσεων σε τράπεζες της αλλοδαπής, που υπολογίζονται σε μερικές δεκάδες δις ευρώ. Το έκαναν πολλές χώρες της Ευρώπης και η Ιταλία και η Γαλλία. Αυτές οι καταθέσεις δεν πληρούν τις προϋποθέσεις «πόθεν έσχες». Θα μπορούσαν λοιπόν να τοποθετηθούν αυτά τα κεφάλαια σε ομόλογα του ελληνικού δημοσίου, που η λήξη τους θα ξεκινά μετά από 3 χρόνια και θα εκτείνεται μέχρι και μία 30ετία ή και περισσότερο», πρόσθεσε.

    «Σε ό,τι αφορά τους φόρους, είναι απαραίτητη η μείωση των φόρων στα καύσιμα και το ρεύμα. Για το ΕΤΜΕΑΡ σας έχουμε ξαναπεί, όπως σας έχουμε ξαναπεί και για τον ΦΠΑ.», ανέφερε, ενώ ζήτησε την αντιμετώπιση του λαθρεμπορίου καυσίμων με εφαρμογή συστήματος ελέγχου εισροών – εκροών στα διυλιστήρια, την αντιμετώπιση της  φοροδιαφυγής, την από-φορολόγηση στα νησιά που ερημώνουν και τη  μείωση του κόστους μισθοδοσίας του δημοσίου στα επίπεδα του 2017 στις Ανεξάρτητες Αρχές.

    Ζήτησε επίσης τον περιορισμό του κυβερνητικού σχήματος, ενώ για το δημογραφικό πρότεινε κάθε Έλληνας κάτω των 40 ετών, όταν παντρεύεται να δικαιούται άτοκο δάνειο 33.000 ευρώ, που θα μειώνεται όταν κάνει παιδιά.

    «Σε ό,τι αφορά, δε, τα εθνικά μας, κερδίζετε το αριστείο της αποτυχίας σε όλα. Οι Τούρκοι εξοντώνουν ό,τι πετάει στον εναέριο χώρο τους, απαγορεύουν σε UAV, αεροπλάνα, ελικόπτερα να πετούν στον εναέριο χώρο τους. Εσείς δεν κάνετε τίποτα. Μόνο η Ελληνική Λύση ψήφισε υπέρ της διακοπής των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Τουρκίας. Κανένας δικός σας ευρωβουλευτής. Ο Αιγύπτιος πατριώτης πρόεδρος Αλ Σίσι οριοθέτησε μονομερώς την ΑΟΖ της χώρας του. Εσείς τι κάνατε; Τίποτα», ανέφερε.

    Πάντως ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης έκανε ένα.. μοιραίο σαρδάμ, καλώντας τον κόσμο να ψηφίσει τη Νέα Δημοκρατία.

    «Υπάρχει λύση είναι να καταψηφιστείτε όλοι στις επόμενες εκλογές και να ψηφιστεί… η Νέα Δημοκρατία», είπε προκαλώντας γέλιο στους βουλευτές.

     



    ΣΧΟΛΙΑ