• Πολιτική

    Βασιλιάς Κάρολος: Αυτή είναι η πρόσκληση για τη στέψη του – Ο ρόλος του πρίγκιπα Τζορτζ

    • NewsRoom
    Βασιλιάς Κάρολος και Βασίλισσα Καμίλα

    Βασιλιάς Κάρολος και Βασίλισσα Καμίλα


    Στη δημοσιότητα δόθηκε το προσκλητήριο για την επίσημη τελετή στέψης του βασιλιά Καρόλου, που θα διεξαχθεί στο Αβαείο του Ουεστμίνστερ το Σάββατο 6 Μαΐου.

    Περίπου 2.000 άτομα, μέλη βασιλικών οικογενειών και ηγέτες από όλο τον κόσμο θα δώσουν το «παρών» στο σπουδαίο γεγονός.

    Μέχρι στιγμής έχει επιβεβαιωθεί ότι θα παραστεί ο πρίγκιπας Αλβέρτος του Μονακό. Αντίθετα, γνωστοποιήθηκε ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν δεν θα μπορέσει να παραστεί. Στη θέση του θα παρευρεθεί η σύζυγός του και Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ, Τζιλ Μπάιντεν.

    Δεν είναι λίγοι εκείνοι που αναρωτιούνται αν τελικά ο πρίγκιπας Χάρι με τη Μέγκαν Μαρκλ θα ταξιδέψουν από το Λος Άντζελες στο Λονδίνο για τη στέψη του πατέρα του, μετά τις «καυτές» αποκαλύψεις που έκανε στο βιβλίο του.

    Πάντως, το Παλάτι απέστειλε προσκλητήριο στο ζευγάρι, όπως αποκάλυψαν οι ίδιοι. Ωστόσο, δεν έχουν λάβει ακόμη την απόφαση αν τελικά θα κάνουν το υπερατλαντικό ταξίδι.

    Το προσκλητήριο

    Σχεδιασμένο από τον Andrew Jamieson, το προσκλητήριο αναπαριστά το μοτίβο του «Green Man», μιας αρχαίας φιγούρας από τη βρετανική λαογραφία, που συμβολίζει την άνοιξη και την αναγέννηση, ενώ γιορτάζει τη νέα βασιλεία.

    Στο σχέδιο βλέπουμε τα χέρια του βασιλιά, τα εμβληματικά λουλούδια της Αγγλίας και το βρετανικό λιβάδι, αλλά και την άγρια φύση, ενώ ξεχωρίζουν οι χρυσές λεπτομέρειες.

    Τα λουλούδια είναι ομαδοποιημένα σε τριάδες για να αντικατοπτρίζουν ότι ο Κάρολος είναι ο τρίτος βασιλιάς με το όνομά του.

    Η χλωρίδα συναντά την πανίδα με την ενσωμάτωση μιας πεταλούδας και μιας μέλισσας, καθώς και μικρά σχέδια ενός λιονταριού, ενός μονόκερου και ενός αγριογούρουνου από τα οικόσημα του βασιλικού ζεύγους.

     

    View this post on Instagram

     

    A post shared by The Royal Family (@theroyalfamily)

    Είναι ζωγραφισμένο στο χέρι με ακουαρέλα και γκουάς εικονογράφηση και τυπωμένο σε ανακυκλώσιμο χαρτί.

    «Η στέψη των Μεγαλειοτήτων τους βασιλιά Καρόλου Γ’ και βασίλισσας Καμίλα. Με εντολή του βασιλιά, ο Ερλ Μάρσαλ καλείται να προσκαλέσει τον/την (όνομα) να παραστεί στο Αβαείο του Γουεστμίνστερ την 6η Μαΐου 2023», γράφει στην πρόσκληση.

    Εκτός από το τωρινό προσκλητήριο, ο επίσημος λογαριασμός δημοσίευσε και μια σειρά από προσκλητήρια προηγούμενων στέψεων.

    Βασίλισσα και επισήμως η Καμίλα

    Η Καμίλα, σύζυγος του βασιλιά Καρόλου και μέχρι τη στέψη, βασιλική σύζυγος, μετά τις 6 Μαΐου θα αποκαλείται πλέον σκέτο βασίλισσα.

    Στα social media αναρτήθηκε ένα νέο βασιλικό πορτρέτο με τον Κάρολο και την Καμίλα να ποζάρουν χαμογελαστοί ντυμένοι στα μπλε.

    Το Παλάτι του Μπάκιγχαμ να ανακοίνωσε πως μετά τη στέψη του μονάρχη, θα είναι πλέον γνωστή ως βασίλισσα Καμίλα.

    Βασιλιάς Κάρολος και Βασίλισσα Καμίλα
    Βασιλιάς Κάρολος και Βασίλισσα Καμίλα

    Ερωτηθείς σχετικά με τον τίτλο καθώς το συνοδευτικό δελτίο Τύπου εξακολουθούσε να αναφέρει την Καμίλα ως βασιλική σύζυγο, ένας ανώτερος βασιλικός σύμβουλος επιβεβαίωσε: «Ήταν λόγικό να αναφέρεται η μεγαλειότητά της ως βασιλική σύζυγος κατά τους πρώτους μήνες της βασιλείας της Αυτού Μεγαλειότητας, για να γίνει διάκριση από την Αυτού Μεγαλειότητα βασίλισσα Ελισάβετ Β. Η βασίλισσα Καμίλα είναι ο κατάλληλος τίτλος για να αντιπαρατεθεί με τον βασιλιά Κάρολο στην πρόσκληση. Η στέψη είναι η κατάλληλη στιγμή για να αρχίσετε να χρησιμοποιείτε το ‘Βασίλισσα Καμίλα’ με επίσημη ιδιότητα. Όλες οι προηγούμενες βασιλικές σύζυγοι ήταν γνωστές ως βασίλισσα συν το μικρό τους όνομα».

    Ο ρόλος του πρίγκιπα Τζορτζ

    Παράλληλα με το βασιλικό πορτρέτο και το προσκλητήριο της στέψης, το παλάτι ανακοίνωσε και τον ρόλο που θα έχει σε αυτήν, ο μελλοντικός διάδοχος του θρόνου, ο γιος του πρίγκιπα Ουίλιαμ και της Κέιτ Μίντλετον, πρίγκιπας Τζορτζ.

    Ο 9χρονος Τζορτζ θα είναι κύριος επί των τιμών, δηλαδή μαζί με μερικά ακόμη αγόρια θα μεταφέρουν τους μανδύες του βασιλικού ζεύγους στο Αβαείο του Ουεστμίνστερ.

    Μια κίνηση, σύμφωνα με την Daily Mail, που αποδεικνύει την αποφασιστικότητα του Καρόλου και της Καμίλα να θέσουν την οικογένεια και τους φίλους τους στο επίκεντρο αυτής της ιστορικής περίστασης.

    Ο Πρίγκιπας Ουίλιαμ και η Κέιτ Μίντλετον με τα παιδιά τους, πρίγκιπες Τζορτζ, Σάρλοτ και Λούις
    Ο Πρίγκιπας Ουίλιαμ και η Κέιτ Μίντλετον με τα παιδιά τους, πρίγκιπες Τζορτζ, Σάρλοτ και Λούις

    Ο πρίγκιπας Ουίλιαμ και η Κέιτ Μίντλετον φαίνεται πως συγκινήθηκαν που ο βασιλιάς θέλει ο εγγονός του να παίξει έναν τόσο σημαντικό ρόλο. Μετά από συζητήσεις με τον μεγαλύτερο γιο του και μελλοντικό μονάρχη, ο βασιλιάς θέλησε να τιμήσει τον πρίγκιπα Τζορτζ.

    Εκπρόσωπος του παλατιού του Κένσινγκτον, δήλωσε χθες το βράδυ: «Είμαστε όλοι πολύ ενθουσιασμένοι για τον ρόλο του πρίγκιπα Τζορτζ στη στέψη, θα είναι μια απίστευτα ξεχωριστή στιγμή».

    Διαβάστε επίσης:

    Η πριγκίπισσα Στεφανί του Μονακό έγινε γιαγιά!



    ΣΧΟΛΙΑ