• Πολιτική

    Βαρβιτσιώτης: Υπέρ μιας ομοφωνίας στην ΕΕ για αυστηρότερες κυρώσεις προς τη Ρωσία η Ελλάδα

    Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης

    Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης


    Η Ελλάδα τάσσεται υπέρ της επίτευξης ευρωπαϊκής ομοφωνίας ως προς το θέμα των αυστηρότερων κυρώσεων κατά τη Ρωσίας, επισήμανε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, σε συνέντευξη στον τηλεποτικό σταθμό OPEN.

    Ο κ. Βαρβιτσιώτης, ο οποίος βρίσκεται στις Βρυξέλλες προκειμένου να συμμετάσχει στο αυριανό Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων της ΕΕ, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση, σημείωσε ότι η Ελλάδα στέκεται πάντα δημιουργικά απέναντι στη συγκρότηση ομοφωνίας μεταξύ των κρατών – μελών της ΕΕ, «κάτι το οποίο διεκδικούμε και στις δικές μας υποθέσεις». Επανέλαβε ακόμα ότι για να είναι ισχυρότερο το πλαίσιο, θα πρέπει και η Τουρκία να συμμετάσχει στην επιβολή των κυρώσεων, όπως άλλες χώρες, μη μέλη της ΕΕ ή του ΝΑΤΟ.

    Αναφορικά με την κατάσταση στη Μαριούπολη, ο αναπληρωτής υπουργός έκανε λόγο για μια «μαρτυρική πόλη», δήλωσε συγκλονισμένος από τα όσα είπε ο Έλληνας πρόξενος, Μανώλης Ανδρουλάκης, για το μέγεθος της καταστροφής και υπογράμμισε ότι η ελληνική κυβέρνηση έχει θέσει στο υψηλότερο επίπεδο το θέμα της προστασίας της ελληνικής κοινότητας των 120.000 ανθρώπων.

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Διαβάστε επίσης

    Ουκρανία: Η Ζαχάροβα ζητά να βρεθούν αυτοί που βανδάλισαν το μνημείο Σοβιετικών στρατιωτών

    Η Ρωσία ζητά να ανταλλάξει 500 Ουκρανούς αιχμαλώτους με Ρώσους



    ΣΧΟΛΙΑ