Πολιτική

Επιμένει ο Τζανακόπουλος: Απόφαση της κυβέρνησης οι αλλαγές στη Δικαιοσύνη – 7 Ιουλίου οι εκλογές

  • NewsRoom


Οι εκλογές θα γίνουν στις 7 Ιουλίου και οι αλλαγές στην Δικαιοσύνη είναι απόφαση του υπουργικού συμβουλίου, επανέλαβε σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Αγνοώντας τις σφοδρές αντιδράσεις που έχουν υπάρξει για τις αλλαγές στην Δικαιοσύνη, ο κ. Τζανακόπουλος επανέλαβε, μιλώντας στον Alpha, πως οι εκλογές θα γίνουν στις 7 Ιουλίου, τονίζοντας πως «ο πρωθυπουργός προηγουμένως μίλησε με τον υπουργό Παιδείας και συμφώνησαν ότι δεν πρέπει να υπάρξει καμία αναταραχή στην διαδικασία των εισαγωγικών εξετάσεων και γι’ αυτό πρέπει οι εκλογές να γίνουν τότε».

Συμπλήρωσε πως η ΝΔ έχει αγωνία για τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης και όχι ο ΣΥΡΙΖΑ, επιμένοντας πως το παρόν υπουργικό συμβούλιο είναι αυτό που θα αποφασίσει για την Δικαιοσύνη. «Αυτή την στιγμή υπάρχει κυβέρνηση που διατηρεί το σύνολο των αρμοδιοτήτων της. Από εκεί και πέρα αυτές είναι αποφάσεις που θα πάρει το υπουργικό συμβούλιο. Υπάρχει μία έντονη φοβία και αγωνία της αντιπολίτευσης που συνδέεται με την προσπάθεια να χειραγωγηθεί η Δικαιοσύνη. Εμείς δεν έχουμε καμία αγωνία» είπε και πρόσθεσε:

«Εκείνοι θέλουν να χειραγωγήσουν τη Δικαιοσύνη, για να αντιμετωπίσουν προβλήματα που σχετίζονται με την Novartis, το ΚΕΛΠΝΟ και άλλες υποθέσεις. Έχουν στελέχη του παλιού πολιτικού συστήματος, που βρίσκονται αντιμέτωπα με υποθέσεις διαφθοράς».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υποστήριξε ότι «η ΝΔ προσπαθεί να δείξει ένα πρόσωπο μετριοπάθειας», αλλά «σε κάθε κρίσιμο γεγονός αποκαλύπτεται το πραγματικό πρόσωπο της ΝΔ που είδαμε τα τελευταία χρόνια, πρώτα με την ηγεσία Σαμαρά και στην συνέχεια με την ηγεσία Μητσοτάκη. Προσπαθεί να εμφανιστεί τώρα σεμνά και ταπεινά, όταν τέσσερα χρόνια ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης, οι υπουργοί του, τα στελέχη του και ο φιλικός του Τύπος δηλητηρίαζαν την πολιτική ζωή».

«Είχαμε μεμονωμένα περιστατικά αλαζονείας»

Ερωτηθείς αν υπήρξε αλαζονεία από την πλευρά της κυβέρνησης, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος παραδέχτηκε πως κάποια στελέχη είχαν αλαζονική συμπεριφορά, αλλά τόνισε πως ήταν μεμονωμένα περιστατικά. «Υπήρξαν στοιχεία έντονης πολιτικής όξυνσης κατά την διακυβέρνηση, αλλά η κυβέρνηση δεν έδειξε αλαζονεία που μάλιστα να είναι στα αίτια της ήττας. Μεμονωμένες συμπεριφορές υπήρξαν, αλλά το βασικό στοιχείο δεν ήταν αυτό. Τα στελέχη που κάνουν αυτή την κριτική ίσως εννοούν ότι κάποιες φορές μπορεί να οξύναμε κι εμείς τον λόγο μας. Ωστόσο, θα πρέπει να ληφθεί σαν δεδομένο η έντονη πολεμική που δεχθήκαμε».

«Δεν είμαστε επαγγελματίες πολιτικοί. Είμαστε αριστεροί»

Παράλληλα, ο Τζανακόπουλος ισχυρίστηκε ότι μερίδα των ΜΜΕ προσπάθησε να δημιουργήσει θέμα ανάμεσα στα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. «Είναι προφανές ότι υπάρχει μία προσπάθεια από την Κυριακή το βράδυ να βάλουν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ να συγκρουστούν μεταξύ τους. Εμείς έχουμε περάσει πολύ δύσκολα, δεν είμαστε επαγγελματίες της πολιτικής, είμαστε αριστεροί, έχουμε ένα διαφορετικό αξιακό πλαίσιο. Είμαστε από πολύ διαφορετική πάστα από ό,τι νομίζουν οι δημοσιογράφοι του κ. Μαρινάκη».

«Δεν βοηθήσαμε τα μεσαία στρώματα όσο θέλαμε»

Σε ερώτηση για το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών και γιατί δεν πείστηκαν οι πολίτες απάντησε: «Είναι φυσικό μία κυβέρνηση που εφαρμόζει πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής, που παίρνει μέτρα που προστέθηκαν σε μέτρα λιτότητας που προϋπήρχαν, να προκαλέσει την δυσαρέσκεια των πολιτών. Παραλάβαμε μία χώρα που το 30% βίωνε συνθήκες φτώχειας και κοινωνικού αποκλεισμού. Βάλαμε σαν προτεραιότητά μας να επαναφέρουμε αυτό το ποσοστό σε αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης. Δεν καταφέραμε να βοηθήσουμε τα μεσαία στρώματα όσο θα θέλαμε, αν και σταθεροποιήσαμε την οικονομική τους κατάσταση. Αυτό είναι ένα από τα βασικά στοιχεία που καθόρισε την συμπεριφορά τους στην κάλπη».