• Πολιτική

    Twitter: Τουλάχιστον ένας Κινέζος πράκτορας εργάζεται στην εταιρεία

    • NewsRoom
    WIND

    WIND


    Οι αποκαλύψεις πρώην στελέχους του Twitter που έγινε πληροφοριοδότης δημοσίου συμφέροντος στη δίκη για την ολοκλήρωση ή όχι της εξαγοράς ύψους 44 δισ. δολαρίων του μέσου κοινωνικής δικτύωσης από τον Μασκ, δείχνουν ότι τουλάχιστον ένας Κινέζος πράκτορας εργάζεται στην εταιρεία.

    Αυτό επεσήμανε κατά την εναρκτήρια τοποθέτησή του ο γερουσιαστής Chuck Grassley στο πλαίσιο της κατάθεσης του πληροφοριοδότη στη Γερουσία την Τρίτη. “Οι αποκαλύψεις του επισημαίνουν επίσης ότι το FBI ενημέρωσε το Twitter για τουλάχιστον έναν Κινέζο πράκτορα στην εταιρεία”, ανέφερε ο Grassley στην τοποθέτησή του.

    Τι ανέφερε ο Zatko

    Ο χάκερ Peiter Zatko, γνωστός με το όνομα “Mudge”, ο οποίος υπηρέτησε ως επικεφαλής ασφαλείας του Twitter μέχρι και πέρυσι οπότε απολύθηκε, ισχυρίζεται ότι ένας ή περισσότεροι από τους υπαλλήλους του Twitter εργάζονται για λογαριασμό ξένων κυβερνήσεων.

    Ο Zatko κλήθηκε να καταθέσει στη Γερουσία μετά τις αποκαλύψεις του ότι το Twitter παραπλάνησε τις ρυθμιστικές αρχές των ΗΠΑ όσον αφορά τη συμμόρφωσή του με τους όρους του διακανονισμού του 2011 με την Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου για ακατάλληλο χειρισμό δεδομένων χρηστών του. μΈκτοτε, το Twitter έχει σημειώσει “λίγη ουσιαστική πρόοδο σε ό,τι αφορά βασικά συστήματα ασφάλειας, ακεραιότητας και απορρήτου”, ανέφερε σε καταγγελία του ο Zatko προς τις ρυθμιστικές αρχές τον Ιούλιο.

    Η επιτροπή της Γερουσίας αναμένεται όμως να πιέσει τον Zatko να αποκαλύψει περισσότερα για τον ισχυρισμό του ότι ένας ή περισσότεροι από τους υπαλλήλους του Twitter εργάζονταν για λογαριασμό ξένων κυβερνήσεων. Ο πρόεδρος της Επιτροπής της Γερουσίας, Dick Durbin, μιλώντας σε δημοσιογράφους τη Δευτέρα, δήλωσε ότι οι ισχυρισμοί του Zatko συνιστούν “θέμα σοβαρής ανησυχίας για τα προσωπικά δεδομένα και την ιδιωτικότητα”.

    Το Twitter από τη μεριά του επισημαίνει ότι ο Zatko απολύθηκε από την εταιρεία πέρυσι λόγω “αναποτελεσματικής ηγεσίας και κακή απόδοση”, προσθέτοντας ότι οι ισχυρισμοί έχουν σκοπό να βλάψουν το μέσο κοινωνικής δικτύωσης. Οι αποκαλύψεις του Zatko, πάντως, ενδεχομένως να επηρεάσουν και την έκβαση της δίκης που θα διεξαχθεί την επόμενη εβδομάδα με αντιδίκους το Twitter και τον Μασκ για την συμφωνία εξαγοράς του μέσου κοινωνικής δικτύωσης από τον εκκεντρικό δισεκατομμυριούχο που έχει μείνει στον αέρα μετά την υπαναχώρηση του επικεφαλής της Tesla.

    Το Twitter έχει καταθέσει αγωγή σε βάρος του Μασκ για καταγγελία της συμφωνίας εξαγοράς, με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Tesla να αντικρούει ότι απέσυρε το ενδιαφέρον του διότι το Twitter παραπληροφόρησε σχετικά με τον αριθμό των ψευδών και spam λογαριασμών στην πλατφόρμα. Δικαστήριο του Ντέλαγουερ, ωστόσο, απεφάνθη την προηγούμενη εβδομάδα ότι ο Μασκ μπορεί να συμπεριλάβει στην υπερασπιστική γραμμή του τους ισχυρισμούς του Zatko, αν και απέρριψε το αίτημα του επικεφαλής της Tesla να καθυστερήσει η δίκη.

    Εν τω μεταξύ, αργότερα σήμερα το Twitter αναμένεται να ανακοινώσει τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας των μετόχων για την εξαγορά της εταιρείας από τον Έλον Μασκ, με πηγές του Reuters να αναφέρουν ότι η πλειοψηφία των μετόχων έχει ήδη εγκρίνει τη συμφωνία.

    Διαβάστε επίσης

    ΝΔ: «Να τοποθετηθεί ο Ανδρουλάκης για συγκυβέρνηση με τους κ. Τσίπρα και Βαρουφάκη»

    Μπάιντεν: Χρειάζεται χρόνος για να υποχωρήσει ο πληθωρισμός



    ΣΧΟΛΙΑ